Livet på en pinne


Familjen Turk


Ner, ner, ner, ner för backen ner!

Har man tur eller har man tur. Vår ute i Romme Alpin hela dagen igår, mulet och nollgrdigt = helt OK. Idag är det mulet och det regnar slask, inte så nice. Stina och jag körde från 9 till 16 och som vanligt glömde jag att strecha så mina vader + baksida lår är 5cm för korta idag, aldrig att man lär sig. Vi körde så hårt igår så att min ena bindning är på kriskstigen och är halft av, orka fixa ny när man inte vet om man kommer åka nå mer denna säsong, men surt är det. Tur att det finns tejp!
 
 
make a gif image


Firandet börjar sätta sina spår...


Ikväll: X&Y

 
Ikväll ska vi visa Oskar vad vi brukar göra på torsdagar, det är även premiär för oss denna termin. Sköj är ordet! Men ska försöka ta det halvlugnt för imorgon vid 10 tiden far jag upp mot Borlänge, yeah! Älskar förövrigt denna video och låt man kan ju inte bli annat än glad! Så jackan han har på sig med en massa fransar, deeeeeeen skriker mitt namn!
 

This is fucking awesome!


Hello!

Yeah Oskar är här och var ska vi spendera kvällen må tro, jo på gymmet! Biff är ordet!

Så jävla packat

Denna vecka har vi som sagt påbörjat med en ny kurs, Digital  produktvisualisering som handlar mest om att lära sig de olika CAD-programmen = skiiiiiitroligt och äntligen får vi "göra" något, skapa något och inte bara skriva en massa skit, hurra! Den stora uppgiften i kursen kommer vara att göra om en befintlig förpackning både grafiskt och att skapa en prototyp, samt ska vi lista 3 bra förpackningar respiktive 3 dåliga. Finns ett helt hav med dåliga och bra förpackningar som man dagligen möter, T-rex hittade en kulig hemsida där de just tar upp dåliga förpackningar såjävlapackat, värd att titta förbi och så älskar man ju bara deras namn!

I söndags

I söndags var jag på kalas för lilla Noah som nu hunnit fylla 3 år, var tog denna tid vägen? Det bjöds på mat, tårta och en drös med barn! Jag var den enda på hela kalaset som varken hade barn eller någon man för den delen. Ung, singel och lätt bakis. Det är faster-Evelina det! 
 
 
Efter all mat, gottigott och spring for jag och Nelly till stallet som vanligt, bästa avslutet på den dagen. 

Såg ni.. ?

Såg ni på nyhetsmorgon i lördags? Om inte så missade ni Miriam och hennes uppträdande av denna kalasbraiga låt!
 
 
En bra kicka-ingång-denna-måndag-låt!

Engångsföreteelse men redan en klassiker...?

 
 
Inte bra för ryktet

Hej glada!

Gårdagen var fantastisk. Vi började med middag för två i T-rex place och sedan for vi vidare till Göteborg och Skandinavium. Vi va aptidiga på plats trots promenad genom stan med kaffemugg i hand men ist för att stå i kö som alla andra gick vi in i restaurangen jämte och satte oss i baren och tog varsit glas vin, så vuxet av oss. Sedan bar det ner till området och cidershopping, bland det bästa på kvällen; man fick gå runt med sin cider på hela området (så van att man alltid måste sitta i bur varje gång man vill ta ett glas), super och en stor tumme upp! Frej från Maskinen stod även jämte oss i kön och ville ha en tom popcornlåda, undra vad han skulle ha den till? Resten av kvällen var kalas och oj vilken skillnad det är att sitta framför tv eller se det live, platt det blir via tv:n när det känns som taket ska lyfta väl på plats. När alla hade fått sina priser for vi hem till Borås igen, köpte kebab och satte oss och kollade på svt play och ja vi syns flertal gånger haha!

En till sak! Jag måste se en Gnucci-spelning! Fick M.I.A på peace&love 2011 feeling! Oja, Loreen var snygg som vanligt och lilla Timbuktu lika söt! Åh!

Foto: T-rex och moi

2012, Brudarnas år?

De nominerade till årets artist, go girls!

Wooolaaaaaaaa

Tjo medan alla andra satt hemma igår kväll med tacomys eller satt på någon pub och drack öl befann sig jag o T-rex istället på gymmet och köttade tillsammans med alla boys. En perfekt tid helt enkelt. 
 
Men idag är det lördag med stort L! Ikväll ska vi få svänga loss tillsammans med Sveriges musikelit! Om jag har längtat efter denna kväll och på VIN!. 19 dagar med noll alkohol är ju inte så mycket men hela jag suktar efter ett glas, dåligt tecken?
 
Livet ser så fruktansvärt ljust och glatt ut nu framöver! Bland annat händer detta:
  • P3 Guld ikväll
  • Kalas imorgon
  • Nya kurser
  • Penga
  • Oskar kommer ner på onsdag
  • Fest på torsdag
  • HEM TILL BORLÄNGE PÅ FREDAG
  • Mamma fyller år
  • Borlänge en hel vecka med häng, mys och snowboard
  • Uppsala och Erika
 
Så är det februari och februari går alltid fort och då är det mars och sen vår! Yeah!
 
 

Hej fredag

Här sitter jag i motljus och dricker dagens godaste kaffe, eftermiddagskaffet!  Check på presentation, check på seminarium, check på opponering och check på bearbetning av analys. Man är ändå produktiv när man väl har börjat och det är väl en himmlans tur! För det där med att börja i tid, borde bli bättre på det. ... 

Inte bara jag som är trött på kursen

 
Det är skönt att få klaga lite ibland.. Ner och sen upp igen! Nästa vecka kommer allt va bra igen!

Åsikter om allt?

Redan torsdag och snart så är denna helvetes veckan över. Bara en skriftlig analys kvar, en skriftlig opponering, en presentation och ett seminarium kvar... Orkar inte tycka något om något och analysera längre och läsa tre miljoner dötråkiga artiklar. Jag vill sitta och skapa, måla en gubbe, sy en tröja eller sticka en halsduk eller varför inte lösa ut världens mattetal med tre hundra paranteser och bokstäver. Suck, nu börjar det går utför!
 
 
 
Orkar.inte.gå.i.skola.längre (Tacka gud att jag valde det program jag gör och inte ville bli läkare, apotekare, psykolog, artitekt eller jurist som bland annat mina vänner läser och kommer läsa i 300år till. Duktiga ni!)

Lenny_thedog

Sötaste någonsin!

Laddar men en stadig frukost


Det vankas kalas

Lillskrutten fyller år på söndag och som vanligt vet man inte vad man ska ge och nej jag är den där tråkiga fastern som vägrar köpa plastleksaker och allmänt sådant som barn önskar sig utan ger en nyttopryl eller något man själv har sytt eller knåppat ihop. Ja den fastern är jag. Men denna vecka är fullproppad med skola så det hinns inte med att skapa något så får ist inhandla något och fantasin är noll  så det får bli något tillskott i garderoben. SÅ kollar in vad HM har att erbjuda sina minsta kunder och sjukt mkt fint de har då, allt passar Evelinas framtida barn, vet dock inte hur det välkomnas av Noah...
 
 
 
Barnkalas på söndag för en 3-åring med 325433 barn mellan 3 och 12, en Evelina som ska på P3 guld kvällen innan, som ska slå på den stora trumman och inte druckit sedan nyår och som allmänt inte är van med fart och fläkt i vardagen. Kommer nog va lagom död hela måndagen.. 

Gruppishuppis

Från ett grupparbete till ett annat, veckans verklighet. Veckan från helvetet har börjat, laddar med kaffe och veckans kaka som är min favorit Delicatobollen. Det kommer nog trots allt bli en bra vecka!
 
Applesidan, eller som vi säger det The apple cider! Är vi i Göteborg eller... 

Kom kom kom

Åh vad jag läntar till nästa helg! Då befinner jag mig lång borta från allt som har med plugg att göra, i grannstaden, i Skandinavien, bland artister och glada människor, vin i kroppen och bara en massa bra svenskmusik! Snälla låt nästa lördag komma och ge mig P3 Guld!


Okej Yeah Yeah Yeahs är från New York men blir så partypepp av denna låt! Låt huvudena rullla!

Mitt lilla Dalarna

Idag har jag städat ur den lilla julen jag hade här i lägenheten och fixat med de nya tillskotten jag fick under jul. Dalapatriot, javisst! Så fick jag även ta fram strykbordet och strykjärnet som inte varit framme sedan jag bytte gardiner senast, som var när vi flyttade in för snart för 2,5år sedan.. Här stryks det inte ofta!
 

En bild säger mer än tusen ord...

Fick bara lov att spara ner denna bild från fb! Den beskriver så bra Borlänge, lite kallt, lite grått, kupolen, IKEA-bygget, berg och dalar, rykande skorstenar, musik, bild och kreativitet ♥ Så även långt dar borta i högra hörnet Skräddarbacken.



Sa du att de va fredag?

Yes när man vaknade idag var världen täckt av ett snötäcke igen, dock ett väldigt tunt sådant men iaf nu är det vitt och ett par minusgrader precis som jag vill ha det. Det är faktiskt januari och det finns inget värre än regn och ett brunt tråkigt landskap. Dagen har sett ut som igår tacos och plugg och inte blir det bättre när jag knappt förstår vad jag riktigt gör med en av uppgifterna, hur man ska skriva skitgrejen! Har iaf tagit mig ut på en promenad och ett kort gympass, kroppen är fortfarande död efter vi testade Challange i onsdag, som går ut på att man utmanar sig själv med ett par övningar på tid. Sa jag föresten att det var superwomen som höll i det hela, hon är bäst men vi alla är lite rädda för henne så då kör man 150% vill jag lova! 

 


Kan ju bara nämna lite kort att det kommer förmodligen (om det blir som vi vill) att Swedish Quotes kommer fortsätta efter denna testperiod i ny regi och då även inte längre tillhöra det bolag som tidigare. Håll uppsikt, för om det  blir så så kommer allt bli så mycket bättre! 
 
 

Just nu

Pluggpaus!
 
 
Sitter lite fast i min musik men har iaf funnit en ny favorit och det är Two Inch Punch, en massa konstigheter som bara blir så bra!
 

Kommer du ihåg alla saker som vi gjorde först?

Magen full med tacos och nu är det bara att ta tag i hornen,  hälla upp kaffet och kötta sönder denna helg med plugg. Nästa vecka blir inge rolig med sen så börjar den nya perioden och det ska bli så oerhört skönt med lite nytt! Idag hade vi besök av en dam från produktion-och inköpsavdelningen på Lindex som snackade om deras hållbarhetstänk, konfektionsvärlden ser  lite mindre skrämande ut nu. Det gäller att tänka långsiktigt, lika långsiktigt som när jag inhandlade mina multifärgade träningsbrallor för någon dag sedan och som bör tvättas med liknande färger(?). Citatet "Lite färg har väl ingen dött av?" får en helt ny innebörd. 
 
 
 
 
 
 
 

If I was a rich girl

 
Synd bara att det är vietnamesiska slantar som typ är värt 23kr... 

Lite kvällsfakta

Visste ni att 54% av all textil i Sveriges går igenom Borås? 
 
Nu vet ni. 

Träning

Så nu har även träningen kickat igång, powerwalk och sedan ett pass på gymmet. Om några veckor kör vi test som vi inte gjort sedan i våras, se om det blivit bättre eller sämre. Har även kommit på mitt mål med träningen! Kanske inte lika roligt som min vän Oskars som ska vara Thor på halloween 2014 och allt ska vara på real (bästa målet jag har hört!) men istället tänkte jag köra på att göra någon slags klassiker år 2015, lagom 25 årskris. Inte för att vara stöddig eller så men träningen i sig är nog inte det svåra utan att lära sig de olika teknikerna, så då blir det bra med att kö om 2år, borde vid det laget lärt mig skida uppför, simma i iskallt vatten, springa och fått hård cykelrumpa. Vilka är med mig? 
 

This is why I miss home...

Alltså älskar bilderna Lollo lyckades ta under juldagen. Lycka rakt igenom!
 
Foto: Louise

Materia

Inte så smidigt när man inte har en snudd koll på vad man lagt kamerasladden. Jag som tagit lite kort på mina nya älsklingar... Blir en annan gång jag får visa de när jag väl har hittat min sladd. Nu iaf läser vi i skolan Hållbar textil utveckling, jätte viktig kurs jag vet men nej orkar inte... Idag har vi kollat på film på hur en del asiatiska textilfabriksarbetare lever, inte så där jätte kul och så har vi snackat om miljön men vad gör jag vid rasten jo köper mig en paljettklädd topp på rean. Eh bra där. Dock om jag känner mig rätt så kommer den hänga med i XX år i min garderob som resten av alla mina inköp/"mammas garerobsfynd" och då känns det hela lite lite bättre. På tal om materia så kan jag inte än annat fingra och le över min fina nya svarta blanka högtalare till min Iphone, kärlek. Så vad man än gör så kommer det alltid bli fel i slutändan, vi kan inte sluta handla men vi kan inte heller handla som vi gör men en sak som är säker och det är att jag älskar mina nya tillskott!

Back to reality

Så då satt man här igen, i den nersuttna gropen i soffan med tv:n som bakgrundsljud och ögonen stirandes in i datorn. Min julvistelse i Borlänge var precis vad man behövde, umgås med nära och kära, chilla genom dagarna, snowboard, hästar, känna Borlänges uteliv och få en drös med varma kramar. Kommer sakna allt av det! Fast tre veckor  och sedan får jag fara uppåt igen, nu är det skola som gäller till 100% + en och annan rolighet. 
 

RSS 2.0