Låda på magen

Nu är Daniel hemma o det märktes för inte har jag sovit nå bra inatt när man har haft ett snarkande odjur jämte sig.. Så idag är han även sjuk, febrig o halsont man, inte det roligaste precis men jag är glad ändå att han är hemma. Bara han inte smittar så man blir sjuk, ska ju till Uppsala på fredag o det tänker jag inte blir lagom sjuk till, som jag har längtat efter denna helg som kommer!

 

mumma

Igår agerade jag korvgubbe o bjöd på korv med bröd dock ingen pucko till, minus. Idag har jag inga föreläsningar men ska skriva klart min konfektionslabb o även analysera sömmarna i ett par plagg här hemma. Gash vad man kommer va skadad när man gått klart de här åren, står redan o analyserar sömmar, stickningar o väveribidningar i affärerna o här hemma. Sjuk


www.vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu

Feb. 27, 2011

Ikväll kommer Daniel hem igen!

 

Innan det ska jag göra lite nytta med att gå till återviningsstationen o slänga lite kartonger som stått här o skräpat ett bra tag, ska även passa på inviga ett av mina nya skor då. Röja lite här också, man märker att man bor litet för det blir en massa saker överallt på nolltid.. Fort man bara tar fram en grej o ställer någonstans så är hela lägenheten stökig typ. Så ska jag försöka dra mig till gymet också, men idag tar det emot rejällt.

 

Längtar hem men nu är tågbiljetten bokat iaf, 13:e april får jag äntligen sitta vid köksbordet hemma med mammi pappi o Thompi!

 


~

v8


Kexchoklad i fin vädret

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte på att åka till knalleland på en lördag när det har varit löning.. Jag var inte dirket själv precis så det vart en rätt så snabb vesit, hann inhandla ett svart band på tygaffärn o så råka jag gå förbi skorean o hittade två par skor för endast 249kr tillsammans, nice. Så inne i stan inhandlades nya svarta byxor med dragkedja på sidan, letat efter sånna, så det var kul att man äntligen hittade ett par.

 

När jag hade vart på gymmet under fm gick jag till ICA Maxi för att köpa mer ost, den var så god o billig så fick order av Daniel att inhandla en till. På min lilla promenad så gick jag förbi ett antal reklamskyltar med kexchoklad med blåbar o som den blåbärs fantast jag är så var jag ju tvungen att köpa en påse på ica o smaka.

kex

 

 


no

Nu ångrar jag mig lite att jag inte klickade hem den dära jackan på rean.. Damn

 

... o igen

Men inget att göra åt nu..

 

Ska snart bege mig till gymmet så man kickar igång denna dag, sedan ska jag nog unna mig en liten tur runt centrum o Knallleland.


On the road

 

färg

Daniel är hemma i Dalarna så jag måste fördriva tiden o jag tänkte att nu kanske man ska passa på att måla klart något som jag påbörjade för mer än ett år sedan, ringrostig.


Sytt klart barnbyxan

barnbyxa


Planeringsfia

Jag är så glad att det flyter på, nu är Oslo resan fixad o det lutar till att jag åker upp till Borlänge redan mitten utav vecka 15 o åker därifrån till Oslo under helgen. Så blir det långlov hemma i Borlänge till den 27:e, hoppas det går bra mamma o pappa?

 

Det som nu ska fixas är tågbiljetterna Borås-Borlänge o diverse men SJ vill att jag åker konstiga vägar så som via Alingsås o Sala (???!) o resorna tar mellan 7-8h o vanligtvis ska de ta mellan 5-6h.. Finns några biljetter som tar  "den riktiga vägen" men de ligger redan på 400kr. Vad håller de på med?


I natt

Inatt drömde jag om att ett ritkigt hårt motorcykelgäng lagade gormemåltider på tid. Jag kollar nog för mkt på tv..

Update

Jodå visst funkade marinaden! Kryddiga kycklingspett tillsammans med ris o kokosmjölk-o currypasta-sås. Mumma

Nöjd tjej

Har gjort mitt livs första marinad o då menar jag inte en såndär påse man klipper av ena hörnet utan lagt ihop lite gött från kylskåpet o kryddhörnan. Får se ikväll om kycklingspetten smakar något..

Funlight

 

fun

Vardaglyx med saft, inte det nyttigaste men ibland är man värd lite guldkant på vardagen. Senaste saftköpet var denna Funlight Tropical fruits, åh den godaste saften någonsin!


Publish

Jag har precis klarat av en av de västa promenaden från bussen någonsin.. Veckohandlat på ICa MAxi själv idag (Vi brukar alltid handla tillsammans)  o det hade mkt bra erbjudanden så det vart fullproppade kassar. Vi har inte så långt till busshållsplatsen men idag var den lång o det var inte kul att bo på tredje våningen utan hiss, o utöver det träningsvärk från gårdagens corepass. Dagens gnäll, check!

 

Ska äta lite gräddstuvadpyttipanna o sedan traska till Trandareds närbutik o hämta ett paket, ingen aning vad det kan vara o ifrån vem, men det är adresserat till oss båda o så har de stavat fel på mitt efternamn så ingen från min vän o släkt krets iaf. Spännande


Utbildning

Nu fick jag ett bra svar o även ett svar att ge när personer frågar vad jag kommer bli när jag har pluggat klart.. Har inte varit det lättaste att svara på + att man fått en del konstiga blickar.

 

Efter denna utbildning kan du arbeta med textil produktutveckling, som entreprenör med eget företag inom textilområdet eller med arbetsuppgifter i den textila värdekedjan såsom inköp, försäljning, marknadsföring eller kvalitetsuppföljning.


Rumba

Helgen har gått i soffans tecken, vi har inte gjort mer än nödvändigt. Dock så har vi lyckats tvätta o vart förbi gymmet, men det var väl det hela för helgen. Jag har insett att jag inte har någon lektion förrens på torsdag, då hade man ju kunnat åka hem så som fre-ons. Lite surt att upptäcka det nu men men. Idag blir det soffhäng, följer helgens tecken, tillsammans med Stylisterna o Lets dance som jag missade i fredags. Ladda inför kvällens corepass. Sitter o skriver veckans matsedel o inköpslista, Daniel blir borta torsdag till söndag så jag passar på att planera in rätter som han inte är så förtjust i så som isterband med dillstuvadpotatis, kålsallad, majskolv o ungsbakade grönsaker, nästan så man längtar till helgen.

21 år o 2 dagar

Min 21:a födelsedag var allt man kan önska sig. Jag var på toppen humör hela dagen, inte som förra året  då jag fick en lättare ålderskris. Dagen bjöd på frukost på sängen, Konfektions teknik, trevliga samtal, systemetrunda o jag har aldrig handlat för så mkt där under hela mitt första år som laglig systemetkund. Matilda o Therese på besök, jordnötsbrownie med grädde, kaffe,  fina drinkar som Happy gjorde, nytt favo nagellack i present, skagenröra till förrätt, baconlindad fläskfile med halloumi till varmrätt o Irish Coffie till efterdrink o så en Americans komedifilm som avrundning. Det var en fin födelsedag!

Drinkar

T MDanielvin

skagen

coffie

 

 

 

Igår efter CAD lektionen  o när våra hjärnor var som mos åkte vi till Götlaborg o hem till Matilda o frosa i all des olika former av chips, dipp, godis o tacos, dock drack vi sodastreamat vatten så + för det. Vi kollade på film, först Bourlesque med Cher o Aguleria som jag nu har sett två ggr denna vecka, jag tycker den är bra. Efter den såg vi Star Wars, den första filmen el ja den fjärde filmen, den som kom först iaf. Både jag o Therese har aldrig sett någon av filmerna o vår kära vän Matilda filmoman ska nu se till att vi får vår dos av Star wars resten av våren.

bil

buss

Borås- Göteborg bussarna, dubbeldäckare. Sånna har minsann inte Dalarna.

 

 

 


21

Lite halvlullig så här på kvällskvisten = En helt okej födelsedag!

C-brus, smörgåstårta o så lite kaffe

Ja jag fick frukost på sängen o en sjungandes Daniel!

 

f


Redan 3år sedan...

ev

Resa hit o resa dit

Försöker planera så gott som det går med alla händelser o tågbiljetter o håohi som kommer i vår.. Enligt tidningen kommer våren hit till Borås om 15dagar!! Till Borlänge kommer den inte förens om 40 dagar..

 

Göteborg 26 feb?

Uppsala 5-8 mars

Göteborg 11 mars?

Smålandsstenar 25-27 mars

Oslo sensation ? 16 april

Borlänge Påsk

Uppsala Valborg (Impuls köp idag, flygbiljett endast 50kr!)

Turkiet 7-15 maj

 

 

Borlänge JUNI

 

 

 


Hjärta

Mormor o moster Agneta har precis lämnat boet. Alltid så kul att få besök, det händer tyvärr inte så ofta..  De hade med sig ett av det godaste jag vet, smörgåstårta! Fin frukost jag kommer få imorgon mmmm, o förhoppningsvis på sängen också, hemma är ju det ett måste så jag hoppas Daniel gör det nu också. Fick lite paket idag också, en jätte fin liten skål av mormor som har en målad uta, det är en favorit, har en salladskål i liknande målningsteknik. Av Agneta fick jag äntligen en pajform, som jag har längtat efter! Den är så fin o helröd så klart så nu är jag sugen på att göra paj, men det blir nog inte förens till helgen, vi har så mkt mat just nu. Fick precis in resterna av smörgåstårtan. Gött med mat.

 

Såg även denna lapp på kylskåpet idag, jag är vardagsblind o allt går på rutin. Fast sådant glädjer mer en helt vanlig dag när man inte är beredd.

hjärta

De orden räcker så långt!


Future

Någon gång i mitt liv ska jag äga en stooor kandelab som ska få utsmycka mitt hem.

hej

Just denna var hela 180 cm hög!


Hello!

YES fick precis reda på väveritentan, I made it! Imorgon är det jag som åker ner till stan o köper de där byxorna som en fet belöning!

 

 


Time for zzzzumbaa

Ikväll börjar äntligen zumban igen! Bokningen var redan full imorse när Therese skulle boka plats, så hon hamna på reserv. Tur att man är lite lat o bokar allt på engång för man inte orkar gå in på sidan engång till senare i veckan. Jag måste leta reda på några någelunda rena mjukisbyxor o som ej har så framhävande knän, som alltid dyker upp vid första användningen. Har gått på zumban med tighta träningsbyxor, funkar inte så bra, speciellt inte när instruktören säger att skinkorna ska studsa i väggarna, det blir mer en gelé av det hela då.

 

Får se om jag kan få med mig Daniel dit o släppa av honom på gymmet, han är den lata av oss två på den fronten, kan ni tänka er det?


Njutning

Aldrig varit någon hejare på att fira alla ♥ dag, men jag tycker om dessa dagar för då får man satsa mer på maten utan att det gör något. Som igår, gjorde en vitchokladpannacotta på en helt vanlig måndag, inge fel med det.

pana

 

Så idag fann jag ett paket i postlådan från min kära mor som innehöll god choklad som vi nu har pillat i oss alldeles för snabbt.

choklaa

 

Det är inte så illa med alla ♥dag trots allt.


...

mat

Kvällens

viin

Rött vin o limmat fast min kära lilla dalahästs ben efter att Daniel kört ner den i golvet i höstas, nu kan han äntligen stå. Har även limmat min vattenpipa som vart sönder sen i somras, bättre sent än aldrig.


Promenad

Det fina vädret idag utnyttjades med en promenad till friluftsområdet runt knuten.

da

 

Nu har de tillome ett litet utomhusgym, aldrig sett något liknande

gym

 

fint


Evelina & Evy

Bland det bästa jag vet:

aaah

.. o till min stora glädje hade ica extrapris på just blåbärssoppa denna vecka, 5kr för en hel liter! mmmmmmm


En torsdag i Borås

Torsdagen började med snö o det snö/slask/regnde hela dagen o föreläsning o grupparbete. Sedan packade vi ihop vårt pick o pack o gick till en av stans thibufféer, tur så hade de lucnh till kl 15. Efter att ätit oss fulla o druckit upp våra coca color gick vi hem till Therese o fikade, mina kladdkakemuffins o så kaffe till det, sen kröp vi ner o kollade på gammal klassisk film Tiffanys Breakfast med Audrey Hepburn, mest för klädernas skull

Matilda

matilda

Mat

thai

Audrey Hepburn

ti

 

På kvällskvisten åkte jag hem, till en sötsugen Daniel så vi ställde oss o bakade muffins med sylt.

da

muffins

muffin

 

Sockerrus

hej

hej


Tills magarn spricker

YES! Skickade äntligen in min bokrecension igår, sent men bättre det än ingen alls. Blir att passa perfekt med thai buffé efter fm föreläsningen idag, har varit sugen på buffé i fler veckor nu, mumma! Har även uppdaterat mitt cv o personligabrev, så nu är det bara att komma på vart man ska skicka det till, Borlänge är första handsvalet iaf.

En hurra hurra hurra dag!

Skönt, sov hela natten för en gång skull o så även somnade jag efter klockan ringt imorse, men tur så är jag snabb i benen o kom lagom tid till konfektions lektionen, snart har jag sytt klart barnbyxorna. Sen så tog jag en snabbis på stan o byte batteri i min klocka, fick den på 18-årsdagen el var det 17? Iaf det är sjukt länge ett batteri håller! Idag fyller Frida år, hoppas du får en fin dag i Orsa, här skiner iaf solen o det är hel blå himmel! Men så är väl fallet också i Orsa, har hört att det aldrig är dåligt väder där. Jag måste även skriva grattis till min mamma som fick jobbet. Du är bäst!

 

FRIDA smurf

Lets smurf, våren -09


Fasiken i djungeln

Borås zoos sommarsäsongs ansökningar har redan passerat datum o jag missade hela grejen. Jag som kunde se mig gå runt där o sälja glass el mocka någon bur. Jaha, en grej jag nu kan strycka ifrån min vad jag kan tänka mig jobba i sommar med, kanske dags att börja ta tag i det där med jobbsökandet, urk urk.

Wait til you see my smile

Det var vår i luften idag (Ja snön som for ner i natt är redan borta, det vill aldrig riktigt bestämma sig, vår, vinter, vår, vinter osv) o jag körde på mammis gamla mockajacka, precis lagom varm o till det min mammis nytvättade (nu)vita halsduk o ipoden i öronen. Jag har fått äran att ärva Daniels ipod efter nu när han har skaffat sig sin efterlängtade (o nu sin tredje kärlek) iphone, el som han säger det bästa som har hänt mänskligheten. Jag har precis lärt min hur man kan öppna program på den, nya grejer är jag inte så hajk på, men det bästa av allt är att jag har rekordet på basketspelet o de är så jäkla högt att Daniel aldrig kommer nå det, sååå nice o sååå bra för självförtroendet.

 

Jag testade något nytt idag också, box. Mina armar små dog lite under passet men annars hängde resten av kroppen med. Jag har blivit så jäkla vältränad alltså. Im so ready to beach 2011!

edghvy


After you

Gick upp i god tid idag, fast det tog 300år att somna, huvudvärk o svett igen. Har bakat lite kladdmuffins med after eight på, göttans. Så har jag skrivit lite på min bokrecension (jag vet, jag är seg), mkt tid när man går upp tidigt men ändå får man stress klä o slänga i sig lunch. Ska strax små springa till bussen, har blivit en vana nu.. Har eftermiddags lektion, lite segt. Det har varit snöstorm här inatt så nu är det vitt igen. Bye

Start på vecka 6

Ursh vilken natt, har haft ett dunkande huvud, rullat från sida till sida o svettats. Det jag kunde glädja mig åt var iaf att man sov i ett fint bäddsätt, tack mamma det vart jätte bra som Tina hade sagt. Skulle åkt till biblioteket idag o haft lite grupparbete men mitt huvud funkar inte så bra så jag får hoppas mina kollegor kommer på mkt bra saker. Läser industridesign just nu så vi har ett arbete med att utveckla ett bärsystem/ryggsäck, vi i vår grupp jobbar med att få fram en partyrygga, en ryggsäck som partymänniskor vill bära när de är ute i vimmlet. Har ni några idéer så är det bara att säg till.

 

I lördags var jag ute i stan o strosade runt i lite affärer med Therese o sedan så satte vi oss på Viskan o fikade lite, kaffe o en brownie med dumle o så lite grädde till det, mumma. Mysigaste stället istan, vi stt där nästan i 5 timmar o det bästa är att de har alkohol tillstånd så vi har redan planert in vårens alla uteserverings häng i vårsolen med parken o viskan som utsikt. Vårsol, mmm!

 

Jag vill göra smoothies dock så har jag varken någon mixer el mixerstav. Tips på hur man gör då?


...

veckans

Sista tomteskum

tomte

Fick i julklpp en låda full med tomteskum, nice med gott o idag slank de sista ner.


Som på julafton

Idag kom mitt paket från HM, klickade hem lite förra veckan för att pigga upp vardagen, det mesta från rean så allt gick på 600kr + en halsduk, nice. Dock var shortdressen lite lite för liten men det visste jag för jag beställde den i en för liten strl (fanns endast kvar i den strl), men så har jag kollat efter den sen i höstas + att den var på rean, så vad ska man göra... Men den kanske blir bra till våren efter all träning el så kan jag ge den till nån av mina pigmé vänner.

hm

 

 


RSS 2.0