Sista kväll´n för 2011

Livet är inte de dagar som passerat utan det är dagar man minns!


Hej då 2011, du har varit en känslomäsigt stört år med både glada o mindre glada stunder, småresor, hemmakvällar, fartfyllda kvällar, skratt o grått. Jag är glad att du är över o känner glädjen att 2012 är kommen! Gott nytt år o skål!


W

Två dagar med ridning har börjat sätta sina spår.
w

För lite aktivitet

Kul nyhet på radion:

Enligt några forskare i Umeå har de kommit fram till att personer med lägre IQ skadar huvudet oftare.

Jaha..

Nyårslöften?

Hade inget löfte för detta året om jag mins rätt men för det har jag ändå klarat av ett som jag la för några år sedan, att använda tandtråd! Det har flytit på bra sedan oktober, det var ju inte en dag för sent. 

En sak jag kom på att jag ska ge som något slags löfte med det nya året är att jag ska jobba på det personliga planet, personligutveckling ska stå i fokus detta år.

Sås med lutfisk

s

Erin

erin

Ink

Nerfallna träd överallt o en stukad fot, går kvällens bravader det. Snart ska jag sätta mig i Cleo min nya vän o köra ner till ett smockat kupolen för att fika med Sam som jag inte sett på år o dar. Men först lutfisk o den goa såsen! Mmmmh!

När allt har snöat över o gården blivit vit

k

Falufri 10år

I onsdags var jag i Falun o på Falufris julfest. Falufri, Dalarnas första gymnisala friskola o kan nog va även den bästa! Fintfint julbord var uppdukad, quiz o glada människor o allt som hör till. En massa prat o jag tror ungefär 80% av alla människorna nu pluggade i Uppsala. 

Vi var få men glada från gamla klassen, här Viktoria, Tom o Sara
Viktoria Tom Sara

Bordsplacering
ny

Glada Kristin
Kristin

En sprallig Linn
L

Alla lärare sjöng, precis som förr
lärar

Dunder julbord med hur mkt mat som helst. Så även ett dessertbord som såg ut som ett barn hade drömt ihop allt, sjukt mkt gott
mm

Kvällen slutade med dans!
elk



Uppesittarkväll, imorgon julemys. God jul!

WTF

m
Jag vill inte ha plusgrader, smält is, blask o hej o hans moster!

Vårt lilla barn

kul
Jag o Kristin med klackar o Linn i strumplästen

All this way

Jag har ett par visdomsfraser i bakfikan o ett av dem är att man lär sig något varje dag! Igår lärde jag mig att om man ska dricka någe starkare vid ett julbord o vill få någon slags effekt ska man dricka innan och eller under själva julbordet, inte efter! Det ger ingen effekt o morgondagen blir man trött, bakis o allmänt stjaskig. Yeah. Trots mitt usla skick har jag vart o klippt mig i grannstaden, inga större förändringar precis som vanligt dock vart "luggen" ett par cm kortare. Kul är det iaf att min frisör som förövrigt har klippt mig sedan jag fick hår på huve sa att mitt hår har aldrig varit så bra som nu, det tackar o bockar man för o ger en liten kärleks förklaring till tresemmé. Människor har ju lite olika åsikter om "lågbudget" produkter men detta funkar tydligen väldigt bra för mitt lilla trassel.
e

Man down


Att infinna sig

Idag har jag fått köra biiiil JA. Åkte först på en liten secondhand runda o även en tur till kupolen på jakt efter kädsel till julfesten imorgon, juldagen o nyårsafton + klappar till famijen. Gick inge bra, fann 0. Så de blir att åka en runda imorgon igen, fast denna gång med buss o med sällskap av bror förhoppningsvis. 

På eftermiddagen idag var jag o hälsade på Daniel. Vi har inte träffats sedan slutet av oktober o då även inte träffats som icke par, konstig känsla men så kul att få se han igen. Han fick en stickad halsduk av mig, en mysig vit/beige o han vart glad. Sen drack vi irish coffe o kollade på How I meet your mother, precis som förr. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar honom, för det gör jag mest hela tiden. Men läget är som det är o det är faktiskt bäst så här fast det känns i lillmagen. Punkt på det o så blickar vi nu frammåt ist!

Nu ska jag börja peppa till morgondagens fest, Falufris 10års jubileium. Blir nog nice det.

Living town!

Nu är jag hemma i Borlänge o det är en massa snö här, mysilipys! Som vanligt var tågen försenade, denna gång elfel, men de är ju inga konstigheter. Det jobbiga var att jag fick byta tåg en extra gång = 4 byten under hela rutten, inte så nice när man har två blytunga väskor + dataväska. Tur att man är stark som en oxe!

Från ingenting till någonting

Treon räddade mig, illamående o huvudvärk är nu bortplåst, puh skönt. Har suttit nu på kvällskvisten o tittat igenom alla avsnitten av Danne & Bleckan som körs på svtplay, man fastnar kan jag lova. Jag tror man aldrig riktigt kan förstå hur lyckad lottat man är egentligen som fick växa upp som man gjorde, något man börjar inse mer o mer o jag är så fruktansvärd glad över min fina uppväxt. Samtidgit är jag även glad över att jag fått en inblick hos andra personer som inte haft det lika bra. Man kan aldrig föreställa sig allt men en liten del o på det viset börja förstå varför den personen reagerar, känner o gör i vissa situationer.
b

Snön ligger vit

Så då passer det väl bra med lite härliga klipp från en kalasvarm peace&love vecka!

17 igen

Gårdagen gick i ett, tvätt, städning, smörgåstårtamys (varm smörgåstårta!) med mormor o moster, duscha, ner till skolan o sticka, hem o byta om, ner till stan o käka thai o sedan ett glas rött på mysigaste Viskan men Therese. Idag går det lie lugnare till, packning o lite träning, det får räcka med det. Imorgon bär det hemmåt mot Dalarna!

Julmys med klassen i torsdags

Julbord med julmust o snaps hemma hos Josefa, som har en helt underbar lägenhet!
k
c
m
,
s
sa li
e
a
t

Gottegrisar är vi allihopa!

f
Var det någon som sa efterrät?!

Hej fredag!

Nyss hemkommen från bror o jag har nog aldrig varit så kissnödig på bussen, sprang sista biten hem med nycklarna i högsta hugg! Finns ingen värre! Agerade lite jultomte innan o barnen vart nöjda  över sina klappar, nämligen kuddar i tyget jag vävde förra året, finns ju bara dessa i hela världen. Själv fick jag ett presentkort på massage, bra nu med tanke på all träning. Idag var även sista dagen iskolan o vi är nästan klara med arbetet, nästan iaf. Imorgon blir det uppstigning kl7 igen o denna gång står det tvätt på schemat.
s
Finaste soffan i fotostudion i torsdag, den o en kristallkrona, mumma!

Säger god natt

Hård dag, trevlig kväll. Älskar vår logga! God natt
l

Mat

Har tappat lite med maten, det negativa med att bo själv. Det enda jag lagar nu förtiden är soppa o paj i olika former o så keso med kokt ägg så klart, min favorit, så otroligt gott. Ikväll dock blir det julmys o julmat med klassen så ska bli kul att bryta min nu invana meny. En annan sak som är bra är att jag är sjukt bra på att handla rabatterade varor, hela november prickade jag in hela 232kr i rabatt, ungefär 20% av hela matkassan, himlens bra. Så har jag ju även en sjukt bra matbutik, ♥ ICA MAXI!
k

Some pics från i lördags

Påväg
Jessika KArin
Olivia, Stephie, Caroline
Caroline, moi, olivia
Caroline, minna
Frukost
matilda
frukost

Musikhjälpen

Bästa sällskapet nu. De har världens bästa auktion för tillfället, middag med Carina Berg o Luuk! Åh vad jag skulle vilja gå på den, är ju förtsjust i båda två, mest i Carina dock ligger priset nu på 12000kr. Men kul hade det vart!

Trött tjej

En till heldag i skolan som även resten av veckan kommer bestå av. Ansträngde mig iväg på body combaten på kvällen, missar bussen hem o bestämer mig för att gå hem ist, uppför i 30min + regn. Imorgon kör vi på´t igen!
fo

Måndagmorgon

Om en vecka åker jag hem till Borlänge, har så mkt att göra tills dess bara! Idag står det fotografering på schemat o fina Stephie ska vara modell, kommer nog bli skit roligt!

Helgen var även den skit rolig! Ligger bara efter med en hel del sömn..

En guldkant

ev
Nobelmiddagen är ju idag o på klassfesten har vi en liten klädkod, snoffsiga kläder el en glittrig sjal. Jag kör på glitter o får nu då användning av den lilla toppen som inhandlades på secondhand för ett bra tag sen + kavaj på så jag snoffsar till mig lite.
Trevlig helg!

11.12.10

Ligger under täcket o värmer mina ben efter att pulsat genom all slask, hatar slask. Kan de inte få vara ett par minusgrader o ett så vackert vinterlandskap nu? Trots slask så vart det en knappt 5km runda o även inhandlat en liten del av Thompas julklapp. Nu har jag även förlängt mitt mobilabonemang yttligare några månader, de ringde igår o frågade o så skulle jag få 20% rabatt vid varje månadsfaktura, så det tacka man ju ja till. Jag är ju fortfarande så nöjd över min lilla fula mobil som funkar finemang efter 2,5år, vet ju inte heller vad man ska skaffa för nästa mobil, iphone? Nja. Det enda som skulle va bra är alla sorters appar man kan lägga in som tex banken o den man ser hur långt o fort man går på sina promenader men tur så har jag hittat en jätte bra sida som man kan pricka i sin runda o få veta allt (http://iform.se/route). Så jag klarar mig utan den där iphonen ett tag till!

Snart måste jag lämna mitt varma täcke o förbereda mig o fara till Götet. Ska kolla på alla översvämningar o även gå på klassfest. Det var ett tag sen jag var i Göteborg nu så de ska bli kul.

känna tiden som passerar

Jag matchar regnet utanför med ett stort fotoregn! En samling av stunder som har bevarats på facebook
Maskerader..
I stora hus
mas
Där allt blir blått
ev
.. eller rosa
fe
Eller de mindre synliga
ee
Picknickra
Äta frukost ute i Uppsala
äta
Med jordgubbar o bubbel
e
Äta cihps i varmt land
e
Eller middag på en kulle
mat

DALARNA
En varm vårdag
da
En varm sommarnatt
da
En grönskande midsommardag
fr
Röka vattepipa
med fint folk
hey
v
Sommardricka
e
s
Dansa i sommarstugor
dan
Eller upptäcka nya plaster i en sommarstuga..
s
Festa som aldrig förr
Ute i buschen
ej
I Berlin
yeah
Eller varför inte i självaste Ayia Napa
me
Upptäcka fler underbara platser
Som till exempel Budapest
buda
Roadtripa i Sverige är underskattat
roadtripp
Turist, javisst! Uppradade fint vid en liten del som finns kvar av muren
be
Parkhäng i all ära, speciellt i London
l
ÅRE!!!
Fint väder, snö på bergen o coca cola i överflöd
b
ef
e
ed
Peace&love
Hänga med personer som till exempel Maja från The sounds!
maj
Men bäst blir det alltid med sina vänner!
p
eeef
p
Falufriflickorna!
Som det var engång i tiden, precis som bilden som hängde så fint i vårt basgruppsrum. Bästa bilden jag målat tror jag
kl
h
Mösspåtagnig, Borlängebor i staden Falun, bästa blandningen
j
e
E.E.E Evelina Elina Eli
eee
Att umgas med den här personen var dag
ee
Världens bästa familj!
f
Andra glada stunder!
Som till exempel Oskar alltid ser till att de blir!
oskar
Såklart också min kära vän Erika!
ERika
Eller nya fina vänner på en bänk en varm vårdag med årets första glass i handen.
e
Eller fina stunder med kära Rommegänget
anna

Hjärta

Shit vilket oväder de var igår kväll! Jag vet inte hur många ggr det blixtra, först trodde jag det var den lilla vaktmänstaren som var ute o körde den lilla skottbilen som alltid blinkar så men icke, värsta åskvädret, i december, det händer inte ofta det! Idag regnar det så all snö är borta, varför måste det alltid regna + blåsa här? Måste ta mig in till centrum snart o betala mina skolavgifter, pula lite med indesign o köpa viiin till helgen. Så ska man väl klämma in lite träning o täckemys o sedan ikväll kanske de blir lite lussemys i skolan.

Hej svej från döskalletjejen!
e

Innan jag säger god natt

Jag sökte ju till Dietistprogrammet tidigare i höst mest för skojs skull. Jag vill ju egentligen hellre läsa Kostvetenskap/kostekonom precis som dem i Landet brunsås, men de fanns inga starter till vt så får väl söka till ht ist. Den här gången kom jag inte in, reservplats 216 resp 42! Skit, tur jag läser redan ett helt OK program men jag kan ju inte sticka under stolen med att jag är lite fundersam om framtida jobb inom det. Fast jag har ju en liten plan ifall denna bransch skulle skita sig. Då ska jag bli hovslagare! Har kommit på att de har alla punkter jag vill ha i ett arbete:
  1. Egen företagare
  2. Självständig
  3. Schemalägga sitt egna liv
  4. Träffa människor
  5. JOBBA MED VÄRLDENS VACKRASTE DJUR!!
  6. Arbeta med kroppen
  7. Utföra ett hantverk
  8. Köra bil
  9. Kommer aldrig vara utan jobb!
Listan kan göras lång. Så där har ni min plan men först ska jag satsa lite på textilbranchen, vad de nu blir. Är lite avis på textildesignarna (programmet jag nog helst vill gå på egentligen) som har ett sammarbete med IKEA! Till hösten kommer en av studenternas tyger produceras o säljas för IKEA!!!! SJUKT COOLT!! SJUKT AVIS! Det har ju alltid varit en dröm för mig..

God natt

En massa plugg

Så här mkt som vi har varit i skolan denna vecka har vi inte ens varit under hela första året, typ! Stress men nu börjar jag lugna ner mig en smula för nu börjar det likna något. Idag har vi suttit hela dagen o ritat upp o räknat produktkalkyler, de skule vara så bra om man kunde alla Exelstuff nu! Nu blir det lite klipp o klistra med Eton-system. Oj vad bra vi kommer va efter denna kurs på produktframtagningar, hoppas kan man ju göra iaf.
v
Jag tycker vår väst är fin, det gjorde du bra Therese!

Det är för lite testosteron här på bloggen!

Adam Lavine
oj

Hjälmhugget

Titta vad jag fick som en glad överraskning från min bostadsförening, 300kr i presesntkort hos den lokala ICA affären! Bra julklapp!
p
Bra förening, JA!

Nu är de snö i Borås

bo
häst

Not to cool for school

Sitter i skolan, skulle sticka men känner att mitt tålamod inte är på topp idag så lika gärna skippa det. Har ist jobbat på med vårt surfföretaget som nu börjar ta form!

he

Hej o hå

Oj vad jag ligger efter! Har ju ett litet mål att powerwalka en mil per vecka o hu vad jag kommer att få gå på idag för att komma ikapp. Jag skyller på skola, aktiviteter o regn,med mest på regnet!

Electric president

Nu är chipsen slut o så även Så mycket bätte. Vill egentligen gå o lägga mig men mitt huve är allt för piggt för att vilja slå sig till ro. Vad göra en lördagskväll lonely? Lyssna på musik o glädja sig över en yttligare 5:a på senaste skrivuppgiften, vad har hänt där egentligen? Toppenbetyg på de senaste ansträngningarna, när hände det senast? Har de någonsin hänt? Kan de va så att det är någon där uppe som vill se mig glad, är det helt enkelt att mina lärare inte är så bra på svenska el är det jag som börjar lära mig..?


PI

Idag var jag i skolan i två timmar, vad åstakom jag då? Inget, bara en massa krångel med stickmaskinerna! AH! Så jag o Thereses gick o tränade ist, gick mkt bättre. Ikväll blir det tacochips med guacamole, lajvblogg med Hanapee, nu håller hon på att laga mat haha. Så blir det så klart mitt favoprogram Så mycket bättre lite senare.
Go kväll!

Marrakech ♥

Mitt nästa boende ska jag ha marrakechplator! Kanske på en vägg, till gästtoagolvet el varför inte till hela boendet.
gg
gg
gg

En dag

Äntligen så har jag nu sett En dag på bio. Den kom, den försvann o så kom den igen, idag! För en gång skull så grät jag inte, puh kärlek (?), måste ske lite mera nu för att jag ska fälla en tår, typ de måste vara med ett djur tex en elefant (Water for elephants, ah då forsar det vill jag lova)!



Paket

p

Frukost, viktigaste måltiden!

Iaf om man ska lyssna på en svensk.
Tips på bra o härliga frukostbloggar:
God morgon!

Göteborgs Posten idag

Ett reportage om min utbildnig!

gp
Go tpu!

Soppmys i Evys krypin

Potatis o prujolöksoppa, nybakat bröd, blåbärsvatten o mina tre trevliga damer.
tre

Studieresa!

Idag har vi vart på studiebesök hos Ludwig Svensson i Kinna som tillverkar växthusväv och hemtextilier. Skit roligt, jag älskar studiebesök! Vi fick bland annat kolla deras färg-o bereddningsavdelning o en tur i deras stickeri-o vävningshallar där de var absolut förbjudet att fota. Det jag vart mest glad över under besöket var när vi fick gå in i deras showroom, där hade jag kunnat stannna länge! Mmmmh tyg!
g
tyg
fiiiint
gult
stol
kontot
of
Så fick vi fika också, vilken bra dag!
f
tjejer

RSS 2.0