Gårdagens promenad

borran


Det var en gång..

.. i tiden man var smal o någelunda tränad. Sprang runt som en galning på mc donalds, friskis kort, stallet 3ggr i veckan o fick cykla om man skulle någonstans.

Nu, samboliv o soffhäng

ev

Natti

I did it

Yes, nu har jag skickat in ett av mina arbeten, tjiho. Två kvar sen så är den där jäkla kursen över! Solen skiner idag så jag o Therese har tänkt gå en promenad runt i Borås o försöka hitta några guldkorns platser, vi saknar ett fik som matchar våra förväntningar. Än så länge kan jag bara allegatan, södra torget, knalleland, högskolan, simonsland o stora torget, fast det är väl hela Borås?

 

Sen så blir det att steka hemmagjorda hamburgare o äta lite tårta som jag fick med mig hem igår från mormors kalas. Mkt tårta de  senaste veckorna men så är det så jäklans mkt människor som fyller år i januari. Men tårta är ju aldrig fel


Buffilibuff

Jag vet inte längre med det där att ränna på krogen, antigen har jag blivit extrem kräsen el så har jag blivit  en bitter tant. Fredagnes krogenhändelse  var ju klart när mitt hår börja brinna (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) när jag skulle luta mig över baren o be om vatten, så resten av kvällen luktade jag bränt hår, inte precis den godaste doften.. Så igår när jag kom hem var det ju bara att klippa bort en bit av håret, lite komiskt när jag innan hade skrivit precis om mitt hår.

Nostalgi

Ett av mina favorit sysslor är att kolla på gamla bilder, minnas o bli lite sentimital. Just gick jag igenom Elinas blogg som förövrigt befinner sig i varmare breddgrader, Elina alltså, inte bloggen, puhu! Jag kom på att jag saknar Falufri... Falufriflickorna, maten, bilden, bassrummet, att man orkade fixa håret, maten, att vara produktiv, matrasterna som varade i timmar, kaffet o att umgås.. Så maten också!

 

matjejernafaluberlinevev


Other ego

Just hemkommen från konfektionteorin, idag fick vi skära ut våra delar till byxorna, så kul att få slippa att bara lyssna o ist få göra något med händerna, funkar bäst för mig. Eftermiddag bär det av till Göteborg, utgång, det är väl allt för väl att jag kan byta ut en härlig tvkväll mot lite dans, drinkar o träffa människor, händer inte så ofta i mitt liv nu förtiden men jag skyller på att det är vinter o grått o det är ju så mkt skönare att vara hemma o äta gott. Daniel ska även han ut i ikväll i samma stad fast med sina pojkar.  Så pensionärsparet ska skaka rumpa ikväll!

 

Har nu kammat igenom håret så nu är det rakt o oj det börjar visst bli långt, har för den mesta delen uppsatt el vågigt så man ser aldrig hur långt det är. Tummen upp!

ev


Idag fyller min mor år

mamma

 

Forlåt mamma men jag har inga bilder på dig som är yngre än ett år o nu när du är hälften så stor. Grattis mamma!


Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Jag vill hem till Johan i Halv åtta hos mig o bli bjuden på hans maaat.


EFTERLÄNGTAD

cbrus

C-brus, är beroende av denna dryck till frukosten.


Testning av camen igår

DE


Trippel booogie

NU har äntligen Daniel köpt en ny dator, han har klagat allt för länge på min stackars lilla vän, den kanske inte är den snabbaste längre men oj vad den har hängt med länge. Så nu till våran fin fina TV vi fick i julklapp kan vi koppla ihop den med den nya datorn, min var tydligen för gammal, tekniken går för fort ibland.

 

Idag inhandla jag mitt tyg, purpurfärg med kypertbidning, typ den bindningen jag riktigt kan från väveritekniken, skadad. På tal om väveritekniken fick jag tillbaks min labb här om dagen o oj jag hade visst glömt att sätta in en hel uppgift i häftet (som jag hade drömt om några dagar innan) jäkla klant jag är. Tur så är Roger snäll o det är bara att komma förbi någon dag o vissa uppgiften, jag hade ju den färdig här hemma. Klant Evelina.

 

Nu ska vi åka till Maxi o inhandla veckans rason av mat, bara Daniel kan slita sig ifrån sin älskling nr 2, älskling nr 1 är ju som sagt xboxet...


23:e

Idag besökte vi badhuset o plaskade lite.

Santa Helena

Idag var vi lite kulturella o gick till konstmuseet o råkade hamna precis lagom till en vernisage, vi sänkte medelåldern rejällt vill jag lova. Efter att sett nakna människor o djurhuvud på vaser (foto) åkte vi vidare till knalleland. Jäkla tygaffär att stänga redan kl 15 när resten av Knalleland stänger vid 17, så det vart inge tygköp, får lov att svänga förbi där på måndag. Dock hann vi med systembolaget o inhandla öl o vin, röttvin för min del o denna gång testa vi något nytt Santa Helena, just like my mamma. Det där med tyget är så att vi ska sy ett par barnbyxor under konfektionlabbarna med början nästa vecka, därför måste det inhandlas tyg, dock så skulle man ha ett enfärgat bomullstyg ej trikå o sömmarna måste vara i en helt annan färg så det blir väl inga byxor man kan direkt ge bort till brorsbarnen. Annars är det smidigt med redan färdiga presenter när födelsedagarna ramlar på en. Fast man kan ju alltid spara mönstret.

 

Inge tyg med två ljusstackar hitta ja allt o så var det 50% på rödlapp o då blir man ju bara gladare, så nu står de på tvbänken så fint med ett varsit rött ljus i. Det är ju på tiden att man börjar med piffpiffet i lägenheten nu när allt börjar bli klart.

 

Förresten vill jag ha vår nu, trött på alla mina jackor o vill använda favoplagget, skinnjackan. Ha tunna skor o kunna äta glass ute på en bänk med solstrålar som värmer. Så det där med att det luktar hundbajs överallt under våren kan man ju skippa.

 

Nej nu ska jag sätta på ugnen o stoppa in brödet. Det blir räksoppa med nygräddat bröd (inte egetbak, extrapris ICA), hoho vilken lördagsrätt o till det blir det P3 guldgala. Sen mat ikväll men vi åt på Mc donalds när vi var på knalleland o det mättar vill jag lova nu förtiden o länge tydligen.


Det är dags för fredagsmys

Sitter bra i soffan nu efter ett träningspass på gymmet, jämte mig sitter en tv-spelande Daniel o ett glas julmust. Knapprar på morott o dipp (chipsen tog precis slut) men shite vad gott det är, ska bli mitt nya helgmys, vardags tilltugg. Att man alltid glömmer bort morotten! I kylskåpet väntar en tårta på oss o så även kycklinggojs som jag fick med mig hem efter gårdagens kalas, det är bra det där med att kalla sig student.

 

Önskar er en trevlig fredag


Jan. 21, 2011


Vad allt kan vända på bara ett få tal timmar. Har inte haft någon inspiration för skolan under den senaste tiden men så idag pratade vi lite om design historia o jag fick bekanta mig med en ny designer Torun Bülow o genast har jag fått ny energi! Underbart silversmedje o smyckekonst, dock hittade jag ingen bild som gör de rättvisa, måste ses på men men.

 

halsa


20:e

Känns det inte lite väl högstadiefasoner att skriva bokrecension när man läser på högskola?

 

 

Skit tråkigt o drygt iaf

 

 

Förresten vad köper man till en unge som fyller 1år? Är bjuden på kalas ikväll, mmm hoppas på tårta!


köket

h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DE

Idag kickade Konfektionstekniken igång så nu är både den o Industridesign on the road, ska även försöka skriva klart arbetena som ligger kvar sen Design Management, sen så ligger man i fas. Föresten så verkar konfektionstekniken rolig, teorin är ungefär samma som affärsmannaskapen  i höstas så förhoppningsvis har man kunskaperna redan  o praktiken ska vi få sy, hurra! Min matlust har även kommit tillbaka efter förra veckans matlust förlust. Testar något nytt idag med en fiskgryta, får se hur den kommer smaka. Min rumpa är även död efter corepasset igår men det hindrade inte att ta en sväng till gymmet efter skolan, ont ont. Imorgon ska jag o Therese testa Bady combat o sedan på torsdag är det Afro/core hur nu detta kan vara, förmodligen träningsvärk lagom till helgen.

Banana

Igår avnjöts det av lite choklad

mm


Som ogräs

Äntligen införskaffat mig en ny pincett, tror jag glömde den gamla hemma i Borlänge. Nu behöver jag inte gå som reklampelare till Mc Donalds längre!

Det var en gång en jul i Borlänge

Tog ju några kort under vistelsen hemma. Det var ett tag sen nu

 

Innan året var slut fick jag rida igen, Marit har ju blivit med häst o har den ute i Södra Amsberg, där även min gamla vän Lollo har sin häst. Fyra flickor på varsin häst i ett vinterparadis

hejoho

hhä

Jag fick rida på Bagherra

baghera

 

Daniel o jag var på hockey en kväll, första gången för mig i Tegera, vilken hall! Så klart mötte Leksand Borås, vi satt inte med Borås klacken

hockey

 

Vi hann med att rida en till dag o denna dag ville även Daniel följa med. Dagen till ära fick jag rida Marits häst Turbo, han har ett väldigt passande namn

häst

Daniel fick rida på Lollos super snälla häst Lucas

da

 

Marit o Emelie fick gå, i närmare 2h, i snö

marit

hejohå

hey

hundi

da

 

Daniel fyllde även år, sliten kille. Resten av dagen spenderade vi i Romme.

da


Lap two

Tentan är nu gjord o jag kom i god tid denna gång. Jag tror de tre dagars pluggandet gav resultat dock är det där med mitt namn-minne, kommer aldrig ihåg vad saker heter, tur för mig var det  mest ritande o räkning på tentan. Direkt efter tentan igår kom mamma, moster o mormor o hämtade upp mig o vi for till Jönköping för en shopping stund o hälsa på min andra mostern. Hade skrivit en hel lista vad jag skulle inhandla på IKEA men fick endast strycka två punkter, duschskrapa o hylla till badrummet. Den passade så fint o nu är badrummet äntligen komplett. Helgen har spenderats med att sätta upp duschdörrarna o hiva iväg badkaret, så nu är vårt badrum dubbelt så stort, yeah. Så har även tapetern i köket kommit upp o det vart huuuuuur braaa som helst!! Ska bara fixas två stolar till (Om j*kla IKEA kan få in  två till, helst till rea-pris).

 

Igår sov jag över i Härna, i dubbelsängen jämte mamma o det bästa med allt, äta frukost tillsammans. Så även idag fick jag veta att det finns ett slott i Hökerum, endast 200m ifrån där jag bodde början av hösten o jag har aldrig sett det, nästan 21 år har gått o ingen har berättat det här för mig. Så det var ju tvunget att köra förbi när vi skulle hem till Borås. Sjukt! (Jag tror jag är lite svag för gamla byggnader o så klart kyrkor)


South

Det märks av här att jag har haft ett liv de senaste veckorna. Sakta men säkert kommer vardagen igen, men det enda som gäller alla vakna timmar nu är väveri plugg, tenta på onsdag. Öppnade boken i förrgår, är alltid i sista sekunden, när ska man lära sig.

 

Jag är för lat


Slutet & en början

Mysiga dagar i ett inte lika kallt Borlänge. Ridturen i torsdags var hur rolig som helst, fyra tjejer på varsin häst galopperandes i pudersnö, finns nog inget härligare! Jag tog även några bilder dock hittar jag inte kamerasladden som vanligt.. Nyårsafton börjades med en härligt god middag här hemma, gratinerad hummer till förrätt, oxfilé med ugnsbakade grönsaker till varmrätt o så vitchokladpannacotta till efterrätt, mumma. Sedan tog jag o Happy bussen hem till Marit o Max där Emelie o Vlad redan infunnit sig o även fyra hundar. En lugn o trevlig kväll förrutom ont i magen o några heta diskussioner. Vi fick även vänta på taxi i 3 timmar innan vi kom hem. När väl taxin kom ringde Kevin, han hade precis gått upp för att jobba, så går det när man jobbar på Romme. De resterande dagarna har vi bara segat oss, kollat på film o bara slöat. Ikväll blir det familjekväll, ska senare åka ner till staden o kolla på Änglagård 3 o checka in mormor.

RSS 2.0