Februari, 17.40, +5°C

b
Så jäkla härligt!

En till sak

Trikåpub på torsdag, får icke glömmas!
t

Veckan rullar på bra

Har haft fullt upp mest hela tiden. Igår packade jag alla saker Daniel har kvar här, tre stora kartonger vart det och då har jag tre kassar på det + en massa hyllor och matta, får se om jag får med mig allt på fredag. Jag jobbade även igår som stallvärdinna. Gick finemang, många gulliga barn och tacksamma föräldrar. Det vart att borsta lite, hjälpa att ta av och på täcken, sadla, tränsa och visa hur benskydden ska sitta. Inge mocka el städa toaletterna som man har fått göra på andra ställen... Jag var även en sväng förbi gymmet, äntligen har halsontet släppt och man känner sig någelunda pigg så nu kan hårdträningen börja igen, iaf tills på fredag.

Skolan går lite på tvären nu, känner inge större ambition, det känns som vi inte kommer framåt utan bara tjatar en massa hela tiden och bara väntar. Det drar energi på ett dåligt sätt men de går nog över snart. Jag behöver nog bara komma hem en stund få ny enrgi och krafter. Men först ska jag skriva klart en skoluppgift vi fick idag som ska handla om sin skrivprocess. Ska nog skriva om min dyslexi sedan blir det en promenad och spenatsoppa. Mummsi

På fredag, på fredag, på fredag!

Stadsparken

p
v

Härliga söndag

Hemkommer efter en underbar morgon i stallet! Ridning i det härliga vårvädret och jag har fått en lite mer överblick av anläggningen. De har tre ridhus (!), galoppbana och ett par stycken paddockar i olika storlekar, lite skillnad om man ska jämföra  med Borlänge. Det vart lite trimning också och min rumpa är öm nu kan jag lova! Sedan vart de så klart fika och lite genomgångar på stallrutiner. Jag ser tydligen ung ut, de gissade på att jag var 18-19 år, jag skyller på luggen! Men så klart det är ju aldrig fel att se ut som en 19-åring, hellre för ung än för gammal! Nu ska jag byta om lite snabbt och ta på promenadskorna och dra ner till Therese och njuta ännu mer av de fina vädret.

Godmörga

Hoppas ni har haft en dejlig helg! Ska snart bege mig till stallet och denna söndag får gå till rytmerna av Fun - We are young. Hej och hå

Blommor

Älskar tulpaner och fick en fin bukett på min dag förra veckan men som igår sjöng på den sista versen så den fick gå härdan. Ett liv lämnar en och då passar det ju inte bättre med ett lite nytt liv så jag inhandlade för ovanlighetns skull en bukett rosor igår. Gillar att ge kärleksförklaringar till mig själv. Fair trade rosor var det visst så man kan ju tänka att man gjorde något bra nu när man ändå konsumerar. Så även fick jag en bukett tulpaner igår av söta Stephie så har mycket fint att titta på nu. 


r
t

Buhu

Hemlängtan är brutal idag! Vill bara att de ska bli fredag, sätta mig i bilen, köra de 45milen, krama mamma och pappa, småtjata på Thompa, träffa alla underbara kullor och masar, dricka alkoholhaltigadrycker i god stämning, vara ute i snön, åka snowboard,  att bara sitta och äta tillsammans med sin familj ♥,  titta på film, sitta uppe tidigt på söndagmorgonen och kolla på vasaloppet, bara vara, busridning i snön, höra dalmål och hundra saker till!

För att fördiva tiden ska jag och luggen ner till stan och kolla om vi hittar nå fint eller något som jag helt ovetande tydligen behöver.





Saker som inte blir som man tänkt sig. Eller..?

b
Torsdagens lektion handlade bland annat om detta

Goderafton

Flickorna har varit här på besök och vi har käkat en försenad födelsedagsmiddag med tre rätters, magen full vill jag lova! Så fick även Stephie en sax i handen så nu är jag med lugg! Pricken över i:et för dagen är att jag nu är ägaren av en Summerburst-biljett! Lyckan är total och nu vill jag bara att det ska bli sommar.
ev

I köket

Håller på att göra fröstänger till förrätten till kvällen men upptäkte nu att jag inte har någon pensel att pensla ägget med. Vad gör man då?

Stallvärdinna

Japp, ska bli stallvärdinna för ridskolan! Kommer jobba ca 3h på måndagar och av det få en gratis lektion per vecka! Så jädra lätt värt! Som stallvärdinna kommer man finnas tillhands till exempel när elever behöver hjälp, borsta hästarna, hjälpa till med handikapsridningen och bara vara allmänt trevlig och hjälpsam.

Det här kunde inte komma lämpligare. Har alldeles för mkt slapptid nu och måste börja strukterera och planera in saker i mitt liv. Blir för lat annars. Nu på söndag redan ska jag till stallet, rida, fika, lite teori och lära känna de andra värdinnorna. Lyckoklump i magen!


Red idag nog den mysigaste ponnyn någonsin, Flipper. Blir att rida honom även på söndag.
f
bildkälla

Finfina dag

Underbar dag, kan man va annat än glad när solen skinner och dagarna blir allt ljusare för var dag som går! Vi tillomed skrittade ut en liten vända idag på ridningen som förövrigt gick skitbra idag! Halva tiden har redan gått så nu är det bara 5 ggr kvar men de kanske blir fortsatt ridning för mig ändå om allt går som det ska.

Kristaller och gummibollar

Ja, Paolo var skit bra! Så om ni får chansen att gå och lyssna på han någongång så gör det! Han pratade mycket om sin ungdom och boxningskarriär men också mycket om vad som är viktigt här i livet, vad skolan gör för fel idag, att man ska ta hand om sina nära och kära och inte minst sig själv och ens kropp. Mycket tankvärd stund.

Så pass bra inflytande hade han på mig för jag tog tag i dagens föreläsningsuppgifter och skrev rent dem + la in dem i ett exceldokument (bara för en kul grej) på direkten efter jag kommit hem. Jag hade inte ens tv:n min på som alltid brusar i bakgrunden. Dock så är tv:n på nu, kvällstittandet ska börja med först nyheter, Halv åtta hos mig och sedan Mästerkockarna. Sedan blir det sängen för min del, är redan trött som en gnu.

P för Paolo

Sitter här hemma och äter min räkpaj, älskar paj. Morgonen har vi hållit på med de verse budgetarna i skolan, roligt men krångligt. Ska snart bege mig till den stora skolan och gå på en föreläsning med Paolo Roberto, har länge velat se och höra han. Kommer bli en intresant eftermiddag.

Fettisdag

Ah nog en av de segaste dagarna i skolan på ett bra tag, sen innan jul iaf. Egentligen håller vi på med något som intresserar mig till 100 men när man sitter en hel dag och picthar idéer, samma idéer flertal ggr och man bara sitter där och känner hjärnan blir allt mer en gröt än en jobbande, idéskapande, energifyll hjärna.  Bättre blir det inte heller när man känner att vi sitter fast och alla blir bara mer negativare för varje timme som går. Tur så gick jag och Stephie till Tant Grön efter dagen och köpte oss en varsin semla. Jag köpte en med vaniljkräm ist för mandelmassa, tycker det är så mkt godare. 

semla



Ett klipp eller två

Inte bra att det dyker upp snygga människor i lugg, vill också ha lugg då! Är ju nu över tre år sedan luggen kapades sist och visst blir man sugen när man ser bilder på till exempel Loreen, Emma och Abby. Fast om man googlar lugg kommer de upp fler fula luggar än fina så suget försvann en stund.. Eller ska man? Klippa nu så hinner den växa ut lagom till sommaren..

lugg
e
ll

Sommarplaner -12

sm
Åh nu är det bra nära att jag köper mig en biljett till Summerburst i Stockholm! Tiësto som jag missade innan jul och Adrian Lux gästar bland annat. Någon av alla mina fina vänner som också börjar bli sugna?

Jackaholic

En liten bekännelse.

För någon dag sedan räknade jag lite snabbt mina jackor, 13 st kom jag upp till och då var det bara vinterjackorna medräknade... Sedan så är det ju alla vår/sommar/höstjackor och alla kavajer, kan ju bara säga att jag har 4st svarta kavajer att bara nämna några (dock alla i olika modeller och material, mkt viktigt att poängtera!). Trots min stora mängd av jackor har jag några viktiga guldkorn som fattas: den perfekta jeansjackan (så du slipper låna ut din hela tiden mamma) och en mockajacka (så du även slipper låna ut den mamma).  Trots min stora mängd av jackor så är den dyraste inköpt för 799kr och det är min tre ton tunga mockakappa som har varit en räddare i vinterkylan och den billigaste jackan i garderoben är min lillalilla svarta pälsjacka som klickades hem från tradera för ynka 5kr. Så det ligger inte så mycket låst kapital i mina jackor på grund utav att de flesta är köpta under rea, secondhand, outlets, Ullared, tradera och fynd i mammas garderob. En till stor faktor i min mängd av jackor är att jag har inte gjort mig av med några under den senaste tiden/åren, har jackor kvar sen 8-9:an. Så det blir ju lätt att lagret blir fullt.

j
♥ jackor

Äre påväg att bli vår?

väder och vind

Pojkar pojkar

p

Hej söndag!

Idag vaknade jag kl15! Kommer inte ihåg när jag sov så länge? Det bästa är att jag har sovit djup under hela natten, från kl12-1 till då (förutom ett kissbreak kl 10). Något jag inte gjort på bra länge, haft svårt att somna, vaknar x antal ggr under nätterna osv. Kanske det som varit problemet, för lite sömn så nu kanske jag blir bra i kroppen igen, hoppas! Jag fortsätter dagen med varma drycker och de goa chokladpralinerna jag fick av Therese och Stephanie, choklad med lakris och polkagris, så himlans goa! Ska även anstränga mig lite smått idag med att gå ner till tvättstugan och boka tid och även ha en liten syjunta, dock ska jag bara göra tråkgrejer som att sy i knappar, laga hål osv. Sådant som bara ligger och väntar. 



1 av 6

Okej nu hoppas jag skiten i kroppen försvinner efter att ha spenderat hela denna sega dag med att endast legat i soffan, druckit ingefärsvatten, persikote och ätit choklad i alla dess former! Jag har nog allt som allt gått max 27 steg idag och dessa steg gjordes under alla de ggr jag fått gå på toa, väskedrivande är bara förnamnet! Ikväll blir det Melodifestivalen (Leksand!!) och till det en gammal fläskfile jag hittade i frysen och som en liten avrundning på det hela sluta kvällens intag med lite glass. Imorgon ska spenderas ungefär på liknande sätt som idag. Om de inte är borta efter denna helg kommer jag nog avlida en bit av tristess och ofräschet. 



En av går dagens finaste nyhet!

Att ett ålderdomshem i Ulricehamn har fixat ett relaxrum till de äldre där de kan till exempel få ta ett varmt bad, få manikyr, fotbad, få värmepåsar över ömande axlar osv. Blir så glad när man lägger en extra tanke på de äldre, det behövs mer sådant!

Two and Two

Dubbel tvåa. Lugn födelsedag med sol och vårkänslor. Go mat hela dagen lång. Excel arbete, lunch + kaffe och kaka, kramar och leenden. Mormor och Agneta och fika nr2. Två timmar med Frida på andra sidan luren. Andra trevliga meddelanden som gör en så fruktansvärt glad, tack alla ni och alla fina hälsningar på facebook och inte förglömma en chat med en kär gammal vän på S. Kvällen avrundas med vin och choklad i massor och så en Lindsay Lohan film och filmen Step up på tv:n, vad mer kan man begära? 

Bilder på F, L , P och F2
f
L
P
F2

popi

flodi
Källa

En present från mig själv

Alltså ibland så bara flyter det på som idag när jag köpte mig en present till mig själv som en alla ♥ dag och en tidigt födelsedagspresent. Skulle egentligen köpt den igår då det var 30% men hann inte så åkte dit imorse när de öppnade ist och vad är det då jo 50%! Så nu har jag en big spegel som förgyller hela hemmet för endast 500 riksdaler. Kläm på den va!

s
Dock vad jag ska ställa den är en annan femma

Äkta kärlek smakar choklad

Fikat idag med Therese, vad annars liksom? Sedan halkat omkring på stan och funnit min present som jag ska ge till mig själv, längtar tills imorgon! Så när man kommer hem ligger det ett sött paket i brevlådan från min kära familj, jag är en liten bortskämd tös.
fiiiiiiika
lovvve

En favorit i repris

- Is it me or is Valentine´s Day this year on steroids?
- No. I think it was like this last year. We just played for the other team



Sex and the city ♥

Utmaning

heja

Lana Del Rey


Vackraste vinterdagen

Gick ut på en vinterpromenad i kanonvädret. Det är nice att bo nära kransmossen för jag finner hela tiden nya vägar att gå så det vart idag en lite längre promenad än väntat. Men vad gör de när det luktar frisk skog, solen skiner, digilistan i öronen och en massa fin vit snö!
make gif animation


Träning och tårta

Hatar att ha nå skit i kroppen som vägrar att bryta ut helt utan bara ligger där och irreterar. Så ingen träning och det är ju lite sjukt men jag saknar och längtar till att få röra på mig. Tänk vad en liten ändring i sitt liv kan ändra så mycket. Ist för att röra på miq bakar jag knäckebröd (igen) och kollar på tårtor, älska tårta! Tittar in på en tjej från Borås som gör tårtor på fritiden och bloggen innehåller hellt fantastiska fina skapelser!
kl
k
r
Titta in på Mycakes


Sober






Trädfram

Fredagskväll och lägenheten är städad och fin, förrutom badrummet, det får vänta tills imorgon. Nu blir det mörkchoklad och ett glas vin framför datorn och tvn. Fick ju lov att smaka på vinet för att se att det inte har börjat sura eller något sådant och det hade det inte, vilken tur.

Mogen kvinna som dricker rödvin och äter mörkchoklad på kvällskvisten kan man ju börja tro men sovalkovsväggen antyder till någe annat..

make gifs


Två siffrigt

Var i huvudstaden igår och gick på Stockholm furniture fair. Mycket norsk-och dansktalande personer och det är alltid lika roligt att lyssna på. Inte många bilder togs men mycket fina saker fanns det. Mycket orange, rosa, fjädrar, slitet skinn (♥), 50/60/70-tal och mattor i orientaliska(♥)-och patchworkmönster. Fintfint det! Efter att ha gått på både mode-och möbelmässa så är de ju inga tvivel på vilket område som verkar roligast! Furnituuuure!
eve
Ett av alla tusen fikaställen, en ganska så stor skillnad i antal gentemot modemässan
fikaställe
Lite inspiration till textilhögskolans nya föreläsningssalar kanske
rosa
sthlm


Idag är man trött och sliten, 10 timmar i buss är inte så gött precis och så en excel lektion på morgontimmarna idag. Har dock lite saker jag måste ta tag i, städningen! Klar med vardagsrummet, resten kvar.

Trevlig fredag!

doh

Har inte kunnat sova, skyller på fullmåne. Kl3 gav jag upp och fick ett sug på äggröra så nu sitter jag här i soffan, äter min äggröra och zappar mellan alla kanaler.  Om 1 timme ringer klockan.

5min senare..

Min nyfikenhet tog över och jag fick lov att enira skräddarbacken. Första alternativet kom den rätta vill säga mitt hemmanäste men de fanns några till ställen i Sverige med detta namn tex i Kalix, Ljusdal, Örebro, Norberg, Garpenberg, Gullringen och Furusund. Så ni fick vi klart om det. Dagens faktaruta.


Sedan för en kul kuriosa så bor mina morfäräldrar i Skräddargården. Jag bor i Trandared och min bror på Sandared. Kommer från Borlänge och bor nu i Borås. Man börjar ju undra...

Att se vad vi gör och förstå vad vi menar

Ja Stockholmresan blir av trots allt och jag har redan köpt mig en stooor muffins att äta på resan, dock inte den med blåbär som Therese hade med sig förra veckan utan jag tog den med choklad ist. Jag hoppas jag valde rätt men choklad blir ju aldrig fel. Ja så imorgon far vi och ännu engång får jag gå upp svintidigt, kl6 går bussen från skolan och sedan väntas en 5 timmars resa huuu. 


På radion, Humorhimmlen, pratar de om Skräddarbacken, kan de må finnas fler än en... ?

Nu må vi gå över och ta en lilling

I fredags hoppa vi ca 100 studenter i bussar och tog färjan över sundet. Vi körde självklart på fika under färden.
fika
Therese hade köpt en saftig blåbärsmuffin som vi alla vart lite avensjuka på. 
muffins
Vi vart sedan avsläppta vid Tivolit och fick roa oss så gott vi kunde tills visningarna skulle börja
ti

how to make a gif
Vart tyvärr inge wiernerbröd denna resa
w
Mysiga smågator hamnade vi på
Kallt var bara förnamnet
kallt
kallt
Så vi gick in och köpte oss soppa som värmde gött, roligt smörpacket hade de:
how to make a gif
Väl på eftermiddagen började visningarna som var sjukt tråkiga men det bjöds på coca cola light, såklart det är ju fashion!
cocacola
Det jag gillar danskarna mest för att de vet hur man festar till det! Öl i massor
öl
Den stora mässan med alla showroom
allt
Vi fick bland annat se Daniel Adams Ray och hans märke Lagom
daniel
De flesta rummen var tråkiga men så dök det upp sånna här fina annordningar, bra jobbat
f
Efter alla visningar och runtkick på mässan köpte vi oss en pölse och väntade på Malmötåget
åölse
Kalla kom vi till Malmö och vart väl välkomna hem till Giang med varm te och denna ruta fanns i entren
kram
Dagen efter åkte vi och åt riktigt italienskt med en restaurang som hade ett bra system, man fick ett kort som man sedan beställde på och efter man ätit det man ville tog man med sig kortet och lämnade i kassan och där kunde betala för kalaset. Bra när man är ett större sällskap och ska betala separat! God mat!
maaat
Fina träd hade de också
träs
Sedan vart det ett kortare stros på stan och sedan fix till kvällen som innehöll förfest, nya människor, musik, kompisböcker, dans i massor och så klart kebabrulle! Söndagen åkte vi hem och med oss hade vi den klassiska boxen.
thai

Vad har du lärt dig i vinter?

Ska börja tänka varmt och bekvämt istället för snyggt under alla vinterns resterande tillställningar!
/Frusen Evelina 22år

Ser du stjärnan i de grå

Sliten brud i soffan och snörplar i sig de onda tet, äntligen kanske det tar slut så jag kan köpa nytt. Har ont i hela kroppen, förkylning på väg, onda säten på tåg/buss eller är det kylan som är den skyldiga? Har varit i skolan idag och fixat grupparbetet om ZARA och ska snart bege mig till skolan igen och köpa biljett till Stockholm Möbelmässa som sker på torsdag. Resten av dagen kommer bestå av idé knäckning, måste ha 5st tills imorgon och som alltid sitter man här i sista sekunden och gör det när man hade en hel vecka på sig från början.. Suck, att man aldrig lär sig!



Mooalmööä

Ska snart säga hej då till Malmö för denna gång. Du levererade det som önskats och även lite till. Det som står på agendan veckan som kommer är grupparbete i skolan, komma på briljanta idéer och redovisa dem (tydligen kommer jag på flest idéer vid tillfälle när ett par glas rödvin har druckits, ingen nyhet det inte). Så om vi har tur och biljetter finns kvar så åker vi till Stockholm på torsdag över dagen, blev lite ändrade planer men som oftast så löser sig det alltid.

Kurbits

longboard
Det är nästan så att man borde börja åka longbord bara just för att få ha en sådan snygging i sin ägo.

Idag fick vi hoppa på ridningen och jag fick rida ponnyn Blue Thatch, en skimmel som var pigg och hoppade hur fint som helst trots sina 20 år. Kvällen blir inte lång idag och ska snart förberedda mig för sängen och lite sudoko. Imorgon far vi kl6. Väskan är packad, mackorna bredda, kaffet står redo i kaffekokarn tills imorgon och nu gäller det bara att tagga. 


M.I.A

M.I.A nog förra årets bästa spelning på Peace&Love enligt mig. Nu släpper hon nytt album och kommer även synas i helgen på Super Bowl galan tillsammans med Madonna och Nicki Minaj. Hejja M.I.A!

Oops I did it again


jacka
En ny jacka till min samling, en gräddvit kappa

½

Idag har det hunnits med tvätt, tittat på film Apflickorna, hängt en snabbis i skolan, tränat, handlat, duschat, rensa en grillad kyckling och shoppat lite på fashionoutleten och druckit ciiiider. Imorgon är det torsdag=ridning (!!!!!!!!) och sedan är det fredag och då det Köpenhamn och fashion som gäller! Mumma

Advanced style

Stil har ingen ålder och om ni är trötta på att bara se bloggar med foton på tighta tonåringar i denna blogghysteri, då ska ni klicka in på denna blogg ist.

Februari

Tiden tickar iväg och nu har vi redan lämnat januari! Februari välkomnar jag stort för schemat är fullt med roligheter. Köpenhamn står närmast på tur med fahsion week och efter det Malmö. Skolan rullar på med få lektioner som jag inte har något emot. Affärsutveckling är den enda kursen vi läser nu och vi håller på med uppgifter med innovation som ståndpunkt och om allt vill sig väl kommer vi inom kort starta ett riktigt bolag, ett riktigt aktiebolag! Kommer bli galet kul! Helgen efter denna blir att tillbringa i Stockholm med bland annat möbelmässan och sen fyller jag år och så ska även andra saker klämas in som en liten tenta, ridning och b-uppsats planer innan februari är slut. Känner att denna månad kommer gå fort förbi!

RSS 2.0