Härligt söndagshäng


Petra, I like your new style!

Låten växer en bit för varje gång man hör den och visst hör man att de är lite Kent klang, inte så konstigt när det är bästa Jocke Berg som står bakom låten. Gillar den skarpt, att den är så där lagom pessimistisk, att man kan tolka den olika beroende på vilket humör man är på och att varje ord träffar rätt, precis som Kent-låtarna gör.

 
Så att videon är assnygg gör ju inget sämre direkt!

Fler hästar än mjölkkor i vårt avlånga land!

Lunchtime och medan jag äter  mina mindre goda biffar (glömde att ha i lök när jag gjorde de i torsdags, hur kan man glömma det??!!?) sitter jag och lyssnar på veckans avsnitt av Kossornas planet på P4 där denna vecka handlar om hästar. Mycket intressant. Men de jag ville klämma på är att de pratar om textilier nu, tekniska/smarta textilier och folk blir ju så imponerade av att textil kan vara så mycket mer än ett tygstycke på en kropp (!)  som de flesta associerar med textil (!!!!!!!!!!!!). Men tänkte att framtida jobb kanske man ska jobba med smarta textilier inom hästvärlden, typ forska fram bra mätmetoder för hästar genom att  mäta EKG, kroppstemperatur eller varför inte stressnivåer från ett täcke ist för att använda en massa klumpiga maskiner. Eller varför inte materialval och uppbyggnad av sadlar,  för att förbättra kontakten mellan hästens rygg och ryttare. Intressant ämne och inom en bransch där det finns otroligt mycket man kan förbättra. 

Im sexy and I know it

Foto: T-Rex

God morgon världen!

Regnet bara öser ner och det ser ut som att det ska göra det  till på torsdag, ööh. Tror man börjar bli van med all regn för man reagerar ine lika hårt längre, det  har smällt in, det regnar, jämt och de är bara så. Punkt. 
 
För engångs skull är hela helgen planerad. Snart ska jag iväg och kö ett jäkla anama gympass för de senaste gångerna har jag varit död redan innan så nu ska jag kötta på som aldrig förr.  Ikväll ska vi flickor käka tapas på Babbel! Tjohohohoho! 

Imorgon är det brorsan-time som står på schemat, inte träffat dem än sedan jag kom ner hit. Dagarna bara springer iväg men imorgon blir det en heldag med han och de små liven + en vända till stallet för att se Nelly rida. JAA mys med ponnys, kommer bli ett bra avslut på denna tuffa vecka!


Gaga Tea

Börjar nog bli lite störd efter alla tusen affärsplans brainstormingar vi gjort nu under vår skoltid så nu förtiden börjar man gå igång så fort man ser en bra idé. Jag menar hur bra är inte denna?!? 
Det är Nathalie Hallman som har gjort denna tee-serie som hennes antagningsprov till Beckmans i Stockholm. 10 teesorter som har en anknytning till några av Lady Gagas karaktärer.

Så klockren! Tänk vad man kan göra med lite kartong, snygga illustrationer och voilà så har du en mycket mer eftertraktad och exklusivt tee! Alltså, varför får man aldrig såna bra idéer för?

Ni kan läsa mer om denna succé här!
Mer om Nathalie här!

Färdiiiiig

Skönt med 3p kurser ibland. Idag hade vi slutredovisning för projektyrningen, gillade verkligen denna kurs, kort och intensiv.  Efter det  firade vi med sushi (alla Boråsares favorit) och sedan gick vi tillbaka till skolan och inhandlade veckans kaffe och kaka, 13kr sååååååå värt. Resten av kvällen ska jag spendera i soffgropen min och inte röra ett finger i onödan. 

Balkatalan Experience

Idag fyller en annan bra person år, nämligen Oskar! Vad passar inte bättre än att visa ett klipp från Peace&love festivalen 2009 där Oskar är i sitt esse och skakar rumpa för fullt (Det är han man ser mest hela tiden, speciellt bra är det vid 1.52). Om man tittar noga så ser man en drös med välkända aniskten, till exempel lilla jag. Det var röj kan jag lova! 

Borås och Borås

Rebecca för Nelly, Kan det bli mer Borås? 

Ner, ner, ner, ner för backen ner!


Vad som gör en glad, del 3

Att hitta ett bortglömt salamipacket i frysen!

Kvinnan!

Kvinnan man har känt längre än vad ens minne vart utvecklat fyller år idag! Det firas på olika håll denna dag men ojoj vad det ska firas senare! Bilden nedanför är från studenten -08, vi sitter på Donken (så klart!) i Falun och är så där lagomt unkiga, som man tydligen var mest hela tiden då. Om mitt minne inte sviker så är det dagen efter jag fixade körkortet och vi tog en crousing till Falun i pappas nedcabbade vita saab. Härliga tider!

Finn 5345 fel



En nyårsafton för x antal år sedan, jag var tillsammans med R och vi befinner oss i en replokal på Tjärna Ängar och ja en bild säger mer än tusen ord!

Nog enda anledningen till om jag skulle klippa av mitt hår:

 Foto: Fashionflair
 
Kunna ha ett megalockigt hår!!

Öhhhh

Förstår nu vad bortskämd man är i skolan egentligen! Denna vecka går vi varje dag, heeela långa dagar, när hände det senast liksom?

Tror faktiskt att det aldrig har hänt...

Hej, 40 timmars arbetsvecka!

Ibland är man lite mer svart än vanligt...

 

Vad som gör en glad, del 2

Hanapeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 

Borås ♥

 
Vackert, vackert, vackert!

Fångad på bild

 
Självklart med en flaska i handen, classic! 

Kvällspromenad

Höstigt värre



Efter att hela veckan regnat bort var det helt OK väder igår eller som en Boråsare skulle sagt, nu är det fint väder! Så tog en kvällspromenad efter att suttit inne hela guds långa dag, förutom promenaden för att hämta kebaben. Idag är det sol som hälsar en god morgon men allt för trött för att ta sig ut på en morgonpromenad och idag står det skola hela  långa dagen = många koppar kaffe... 

Obsi

Sitter och knaprar på veckans tredje kebab, risk för skörbjugg snart tror jag!

Ladda med mat

Fortsätter på det italienskatemat och kör pasta idag med! Denna gång tomatpasta med vitlöks/tomatsås, mumma!


Epic!

Man blir ju inte lite avis när några från klassen är i Los Angels denna termin och inte blir det mindre när man ser att de gått på festival i Las Vegas med bland annat Rihanna, Lil wayne, Usher, No Doubt och Swedisch house maffia på scen! Ah

Personligutveckling

Hade väl inge direkt nyårslöfte inför detta år förutom att jag skulle jobba lite med den personliga utvecklingen. Detta är ju något man gör varje dag men har tänkt lite extra på detta med nya kontakter och inte vara rädd att sociala sig lite mer. Som idag till exempel satt jag och fikade med en person jag träffade för första gången igår och höll han sällskap tills hans tåg skulle ta han hem till Stockholm igen. Träna är ju något man måste göra för att bli bättre och visst har ens socialkompetens ökat detta år. Klapp på axeln!


Gårdagens romantiska middag

 
Ska tilläggas att det spelades italiensk musik i bakgrunden. 

Annars så att

Det här är vår officiella pepplåt nu förtiden! Två mannafest med (fin)pasta och vin, det är our thing!




 
 

Inför varje utgång

Så beskriver denna låt rätt så bra våra liv.
 
 
Ps. Åh att rappa på franska är nog ett av det finaste mina öron vet.

Hej aubergine


Vad som gör en glad:

  1. Att ha vänner som hoppar av sin textilutbildning och ist börjar utbilda sig till konditor och skänker bort sina godbitar de får lära sig att göra. Till exempel idag fick vi götta oss i Budapestbakelse efter den hårda dagen i skolan, guldkant på vardagen!

  2. En annan sak som är bra är att jag fick G på omtentan, oooooootroligt skönt! Två dagars plugg verkar ge bättre resultat än två veckors... Hm.. 

On fire!

 
 
Alicia har ju släppt nytt material, kan man må tro börja hoppas på att p&l bokar henne till 2013? Hoppas!

En grå morgon i källaren

Veckans enda sovmorgon (fredag också då men den är nästan alltid = helg) men likt en smygande räv iklädd den gråa mjukisdräkten är jag uppe innan gryningen för att få tvätta inte bara en maskin utan två, yeah!




I fixartagen

Jag är en lat person till naturen, det gör ont att säga det men jag måste erkänna. Kan lätt gå runt ett problem ett bra tag ist för att ta tag i saken. Men mirakel sker ju lite då och då och idag är en sådan dag, men när jag väl har satt mig i arbete så jobbar jag på bra. Idag är det fixar-Evelina som är framme.
  • Fixat bromsarna på min cykel (VAR INTE EN DAG FÖRSENT!!), så nu är jag inte längre en trafikfara!
  • Rensat duschavloppet (Det värsta jag vet förutom gamla disktrasor)
  • Putsat duschdörrarna, så nu kan man se igenom dem igen
  • ÄNTLIGEN tagit bort restklistermärkena, något svart likt sot på min ytterdörr och klisterrester på tidningshållare efter den som både här innan (OBS har nu bott här i två år, mötte även min granne under aktiviteten och fick ett gott ord). Måste även få göra reklam för Cillit Bang, hur klarar man sig utan detta mirakel?!
  • Tömt nattbordet som fungerat som avlastningsbord i hallen men som nu står i källaren
  • Fixat köksbänkens kant så även den är klädd (Dock fick jag offra min nagelfil) 
 
Så ja, jag kan bara jag vill! 

En tankeställare!

Man måste bli påmind om att livet är så mycket mer än ett jobb, skola, vardagliga problem och känslomässiga berg-och dalbanor. Att man ska vara glad för varje dag man får leva med sina nära och kära. Oftast glömmer man bort det, tills det kanske är försent. En sak som känns och berör oerhört är att höra Kristians historia, trummisen i Borlängebandet Sugarplum Fairy. Alla vet att man ska dö i framtiden men att veta att det kommer ske inom snar framtid måste vara det hemskaste besked man kan få...
 
 

Ticktack boom

Det här med att komma på idéer är inte alltid så enkelt, speciellt när man måste komma på en idé som relaterar till pengar och det snabbt. Någon som har någon awesome affärsidé som kräver lite kaptilat, kort produktionstid (typ ingen alls) och man får in pengar snabbt? I så fall så hör av dig till mig så kan vi ha möte, dricka kaffe, ta en gokaka och komma överens om en deal. 
 
 
.. och till er som väntar spänt på vårat laptopfodral, så kommer den tyvärr inte att lanseras än på ett tag. Den ligger lite på is pga att vi inte har den tiden som krävs för produktutveckling i denna kurs vi läser nu men deppa inte för det för i framtiden kanske den ligger där, alldels kall och fin i din ägo!

Goo mörra 17:e september!

Tiden går, tänka sig att det är 10 månader sedan, ibland känns det som en evighet, ibland känns det snarare som igår. Mycket har hänt sedan dess iaf och nu kickar vi gång ännu en vecka. Idag med regn och rusk.

Singalong

Vi lagade awesome middag igår, det vart suveränt! Lövbiffrullader med en perfekt mögelost i, klyftpotatis blandat med lök, champinjonsås, majskolv och fräsch sallad till. Så både vin och mojito kvällen lång så det slutade med utgång och skakandes av rumporna våra, så pass mycket så jag missade tvättiden idag (vem är så dum att man tar förmiddagstiden?!?). Kommer aldrig få tvätta. . 


foto: Stina

Turn up the love

Hem, byta om och sedan bär det av ner igen. Blir en spontanmiddag med kött nu till kvällen, T-rex har suktat efter kött länge och så får vi finbesök. Blir att ha på sig sitt second-hand-fynd kvällen till ära, är nog sista kvällen man kan kö barbent, så jag får säga som min mor sa till mig förra helgen; får ta ett extra glas vin så man håller värmen. Det var du som sa det mor!

 

Niceigaste plocksalladplacet ever!

Finns hos Ica City Knalleland! Mmmmmh laxburgare och en rinnande microvärmdsås!



Och där var sista brännan borta


Oj men är det fredag, redan

Ja igår vart det terminspremiär på X&Y och det vart knöööööök med folk, nästan som man ser framemot en torsdag innan löning när det är halvfullt och man kan andas, nästan. Innan vi gick ut och skakade rumpa hade vi tacosmys och jag introducerade blåbärsshoten för flickorna med gott resultat, mumma helt enkelt! Idag har jag och T-rex inte gjort något som vi skulle göra, men vi åt tacorrester, fick besök av Matilda och bakade kladdkakak iaf. 




Keep on

Efter en heldag i skolan med dåligt humör åkte jag till Härna för att fira morfar som fyller hela 86år. Smörgåstårta och marängtårta tills magen sin vart full, nöjd. Imorgon vankas skola och projektstyrning och vi ska få lära oss att lägga scheman, älskar att strukturera så hoppas mycket på denna kurs. På kvälln blir det tacomiddag och inspark på X&Y, måste börja peppa!
 

Jag säger det igen, det är aldrig försent att börja träna

Jag har en föreläsare som är i 56-åldern och som började träna för lite mindre än ett år sedan. I helgen var han med i CrossFit SM och var förövrigt den äldsta som tävlade. Hans mål är att fortsätta träna så han kan vara med i 60+ gruppen på VM och vinna hela kalaset. Så det finns inga bortförklarningar, med rätt träning så går det!

Bör finnas i var mans skåp


Bakom mina solglasögon


.. känner jag mig, cool..

Har vi inte setts förr?


Up and down

Tillbaka i Borås igen, nu med en blå liten pärla på parkeringen. Borlängetripen vart kort men intensiv. Blir bara lite trött på mina berg-ochdalbankänslor som tydligen har dykt upp så här på sistone, och nej jag är inte gravid eller käkar hormoner. Tur man blir lika glad igen och har fina vänner vid sin sida. Det är bara att acceptera att man blir lite så då och då och sedan är det bara att gå vidare. 

Nu ska jag vila upp mig nårga dagar, det lä behövas, så är man pigg och fräsch igen tills torsdag. Tjoho!



Påväg upp tog vi en tur upp i Svampen i Örebro, dagens lunch och utsikt över hela Närke. 

Roadtrip

Ja då var det fredag igen. Har befunnit mig i Borås i 11 dagar så det är väl på tiden jag åker hem till Dalarna igen då....  !

Hard sun

Klockan är 7 och det är +3 grader. Ja hösten kan vara fin. 



Battremat.nu

Har tänk försöka äta lite mer vegetariskmat denna höst, mest för att skapa någon slags förändring, få nya matupplevelser och så känns de lite bättre för kropp och själ. Idag tänkte jag göra biffar på bland annat kidneybönor. Upptäkte dock nu när jag slängt i bönorna i kokvattnet att de ska koka minst 1 timme, kan kokas upp till 3 timmar!?!? Ah kan det verkligen stämma? Tur att jag har en halvuppäten paj i kylen jag kan knappra på tills biffarna är klara, de lär ju ta sin lilla tid... 

På tal om mat så ska jag åka upp till Borlänge nu på fredag redan, en snabbvisit för att lämna lille Cleo. Jag hoppas på fest, god mat och härlig höstsol. Therese hänger även med, det trodde du väl inte T-rex att du skulle besöka Borlänge två gånger detta år!? Men som sagt man kan aldrig besöka denna stad för många ggr!

Sånt där rolig fakta

"I snitt säger en kvinna 7000 ord om dagen medans en kille endast säger 2000."

Om det är sant eller inte är ju en annan sak. 

I hate you but I love you

Skolstart idag! Har haft så dålig energi de senaste dagarna, kan det vara träningen, det frånvarande solen, att hösten är här eller bara rent lite depp? Peppar med kaffe och en liten promenad ner till skolan så får vi hoppas på det bästa och idag mina damer och herrar ska vi få va på den stora skolan med alla andra barnen, det blir ju kul. Sen ska jag och Therse fika, för det har vi bestämt för lääääänge sedan och så ska jag kanske köpa mig ett par dyrskor i riktigt skinn som jag ska traska omkring i under vinterhalvåret, om de nu sitter så bra som de gjorde igår. Men annars då så får jag önska er en trevlig tisdag. Hejhej






Två favoriter i en


Why

Okej, vet inte riktigt vad de är med mig, men lust och energin finns inte riktigt där. Tackade precis nej till att fortsätta jobba som stallvärd i stallet, det som var ett av favorit ställena i våras.


Tror jag vill (och behöver!) testa något nytt i höst, ska bara komma på vad!

En söndag

Yeah efter tre månader utan gym är man nu tillbaka! 


Efter första träningspasset for jag hem till mormor och hade lite smörgåsmys, fin belöning!



Golden champagne juicy grapefruit lucky monday

 

Hej då augusti

Så var vi nu inne i september. Gillar september, luften är frisk, fina färger, värmen har inte försvunnit helt (förhoppningsvis) och skolan börjar på nytt. Så kommer även det här med att nu ska jag börja sköta skolan, börja plugga i tid och blabla. Ingen idé, kommer inte bli någon skillnad, kommer sitta där några dagar innan och va full med ångest över varför man inte tog tag i detta från början. Borde ändra attityd. Terminen börjar iaf med kurserna projektstyrning och textil-projekt och affärsutveckling. Smått ångest  över den senare kursen, men det tar vi på måndag. Igår, sista dagen av augusti var en bra dag. Göteborg bjöd på en härlig solig kväll, fin sallad med billigt vin, få träffa Matilda en stund, en massa spårvagns åkande, The soundtrack of our lives ♥ i ett ljusbeklätt Liseberg, en runda på Avenyn och sedan både en och två svängom på Execet. Idag ligger jag kvar i min stora säng, dricker kaffe, äter choklad med jordnötssmör och kollar på gayfilm. 




Heartbeats

Lyckan när man befinner sig på en shlagerbar och de kör Loreen och sprutar silverkonfetti!
Foto: T-rex

RSS 2.0