Family Adams

familllyyyyyyyyyyyyyy

En liten längtan o förväntan

sjal
Ett litet paket stog o väntade på mig hemma med en vacker sjal i, den kommer användas flitigt alla gånger man kommer befinna sig på stranden...

Mat

Såg ni halv åtta hos mig igår? Historiskt med alla får samma poäng, vad är oddset? Dessutom så bakade gårdagenstävlande brödet jag gjorde för några veckor sedan + jag hällde i torkadfrukt i min smet. Efterrätten hon gjorde ska kopieras inom kortframtid!
cho

On my way

Åker förtillfället i närkes skogar, snart Laxå. Jag har turen på min sida idag, pappa har haft möte i Örebro så han inväntar mig, så slipper jag åka tåg sista biten. Flyt.

Vad gör man när man har en feeldowndag:

- Lyssnar på peppmusik som får en att dansa el sjunga
- Äter cokladkaka som man tur nog gjorde redan igår o dricker te till
- Kollar på en rolig serie, ex How I meet your mother el en rolig film
- Lyssnar på bra program på P3: Musikguiden, Krister, Mammas nya kille mm
- Ringer någon man tycker om, tex Daniel Munther
- Tänker på roliga saker tex att imorgon åker jag hem (!!!!!), snart jul o då blir de så fint i staden o så luktar det gott överallt typ
- LÄSER HANAPEE INLÄGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Tar sig ut ur lägenheten, segt men nyttigt
- Shoppa någe fint, behöver såna där gummisaker till min ögonfransböjare
- Klär sig i skönachillkläder el varför inte i något rikitgt snyggt, idag blev de alt1
- Träffa människor

Arg

Idag är jag lite arg, vaknade kl5 imorse arg, dock vet jag inte varför (kan de vara skolan, tankar om framtiden, att jag är slö o aldrig tar tag i något, att jag försummar det som är viktigt, de dåliga vädret, att jag aldrig får reda på min omtenta, trött på den försynta svensken som aldrig vågar säga emot, listan kan göras lång). Ska nog gå på body combat pass ikväll o bara stå där o sparka o slå tills energin är slut o allt de onda är borta, sån skön känsla.

Man skulle ju gå

özz

3+3

Jag gillar det där med att testa o lära sig nya saker tex som förra veckan med att filéa lax. Nu gick ju inte de så jättebra (tydligen så måste man ha sylvasaknivar) men nu har jag iaf testat det, de är ju de viktigaste. För tillfället håller jag på med en annan grej, återkommer med mer info vid ett senare tillfälle om jag fått nå resultat. Det är ett hemligt experiment som jag sa till apotekspersonalen, fast de är det ju inte egentligen vet inte varför jag sa så till dem, kanske för det jag beställde har till sin huvuduppgift att motverka förstoppning (!). Den här gången ska jag inte använda det till det syftet men de är ju alltid bra att ha lite sånt hemma, min mage är ju inte av den bästa kvalitén.

Om tre dagar o 3h är jag hemma i Booorlääänge. Skyyyndaa skyyynda!

Dubbel pärlfang

Nu har jag stickat mig en ny, stor svarthalsduk som typ äter upp mig.
e

Good for us

Enligt Institute of Food Technologists i USA ska bland annat dessa 14 matvaror vara extra bra att få i sig.


FULLKORN

1. Korn: Sänker både det totala kolesterolvärdet och det farliga LDL-kolesterolet.

2. Råris: Råris kan, i motsats till vitt ris, minska risken för att utveckla typ 2-diabetes.

3. Råg: Råg gör att blodsockret endast stiger minimalt, och dessutom mättar rågbröd både bra och länge.

4. Quinoa och bovete: Innehåller mycket polyfenoler, som är en antioxidant, och är även rika på vitaminer och mineraler.

 

NÖTTER

5. Mandlar: 50 g mandlar är både fettsnålt och tillräckligt för att minska risken för hjärtkärlsjukdomar.

6. Hasselnötter: Tänk på att äta det bruna skalet som innehåller mest antioxidanter.

7. Pekannötter: Nötens innehåll av E-vitamin skyddar nervsystemet

8. Pistagenötter: Motverkar inflammatoriska tillstånd i kroppen.

9. Valnötter: Minskar risken för hjärt-kärl-sjukdomar om man har typ 2-diabetes.

 

FRUKT OCH GRÖNT

10. Björnbär: Har visat sig vara effektivt för att förhindra elakartade tumörer i tarmarna.

11. Blåbär: En smoothie gjord på hela blåbär varje dag ökar insulinkänsligheten hos överviktiga efter bara sex veckor.

12. Broccoli och blomkål: Kan minska risken för aggressiv prostatacancer.

13. Granatäpple: Juicen innehåller mycket antioxidanter.

14. Tomat : Färska och krossade tomater sänker blodtrycket.

 

 

källa: ift.org


St eve

Dagen började redan kl 7 imorse med en massa tvätt. 6 maskiner senare var jag klar o drog ner till skolan o stickade en svarthalsduk efter lite om o men. Efter några timmar kände vi oss klara för idag o så även hade hungern slagit till så vi drog förbi Maxi o plockade ihop lite stuff, det vart grilladkycklingsallad med bland annat chevres o melon. Vi slog på stort o köpte även tiramisuglass o chips o dipp. Filmkväll fick de bli med Dumma mig o Midnight in Paris, konstig film förresten.

Natti

oh my gud

Har aldrig varit så trött o svettig i hela mitt liv!! Efter 15 min var jag slut o då var de ju bara att hänga på så gott de gick de sista 45min. Jag oroar mig redan för morgondagens träningsvärk, den blir inte nådig!

Nu ska jag tillaga en bit av min lax, sätta mig i soffan o stanna kvar där resten av kvällen. Om en vecka är jag hemma i Borlänge!

MRL

Idag ska vi testa på ett nytt pass på gymet, MRL, stepklass som specialiserar sig på Mage Rumpa Lår. Mmm de kommer att kännas!

W

Det känns som det var 300 år sedan jag höll på med hästar, saknar det ofta. Nu är det två år sedan de avlivade Sir William, fina, stora o snälla William..
www
w
w
w

Framtiden

Idag har vi lyssnat på Susanne Eriksson som pratade lite om hennes karriär både bra o missöden, affärsutveckling o entrepenörskap. På slutet fick vi göra en övning genom att göra en planch över vad vi vill de närmaste 10 åren.
Bra övning för mig som står just nu i ett hörn o vet varken ut el in om framtiden.
k
Kom på att de mesta är vad jag vill uppnå i det privata, kärlek, gemenskap, fina middagar, hund, häst, fin trädgård o rik. Får se då om de är någe man har om 10år.

En dag

Idag har det varit en liten banbrytande dag. Dagen började med trikåföreläsning inge konstigt med det men på rasten när vi ska inhandla lite gott kaffe så går vi förbi ett bord med både kaffe o ostfrallor bara så där. Tydligen hade de varit någe jippo o de var resterna vi gick förbi så vi tog lite bara för att vara snälla, de slipper ju kasta resterna. Flyt.

När vi skulle gå till lunchrummet sedan så krockade Matilda med en dörr o fick ett blodigt hack i pannan så eftermiddagen spenderades på akuten, inte varje dag man gör det, tuuuur. För Matilda gick det bra, snälla doktorn som hade ett ansikte som om någon hade skulpterat det av finaste leran plåstrade om lillpannan.

Efter det tog jag o Therese bussen ut till City Gross o jag kom hem med en hel lax (39kr/kg!!)! Så nu på kvällen har jag försökt filéat fiskfan, sjukt svårt men nångång ska väl va den första!
l

Smile

Inga hål o tandhygienisten Oskar var trevlig. Bra att jag börjat med tandtråd för om inte så kommer jag få hål i tänderna om 5-10 år, så om jag nu fortsätter kommer jag då att aldrig få nå hål? Tänderna på övre gommen sitter ju helt åt skogen men en tandställning skulle kosta runt 20 000 kr, jag är rätt nöjd med mina snea tänder trots allt de är ju lite charmigt.

De hade den snyggaste väntsalen jag någonsin suttit i!
väntrum

Fairtrade

Idag är det ju fairtrade challange o det passade ju alldeles utmärkt när vi för engång skull har lektion på den "stora" högskolan. Dock fick vi springa över till nästa byggnad i regn men vad gör man inte för en kopp kaffe, chokladmuffin o en chokladkaka.
m
Idag ska jag till tandläkaren Oskar. Hoppas han tycker mina tänder är fina.

ps. Fairtrade kaffet var jättegott! ds

Miss

Glömde ladda tandborsten igår kväll så idag får jag vänta med att borsta tänderna. Förresten så går de bra med tandtråden, kör all in o knyter tandtråden i ändarna o kör, har förstått att de är så proffsen gör. Inhandlade en finfin tandtråd på ÖB i fredags, tandtråd, bakplåtspapper o polly i de nya smakerna (lakris, citron o de gamla mjölkchokladen, jätte gott) fin blandning.

Nu när jag har väntat på min tandborste ska ladda klart har jag sett på Freaky Friday, var länge sedan jag såg den. Hade en stund i mitt liv då jag såg den nästan var dag men den är ju bra o rolig o då Lindsay Lohan var ok. Blir lika pirrig i kroppen varje gång Jake tar upp Annas plektrum o börjar prata med henne, vet exakt hur Anna känner där. Tonårskärlek, finns de nå finare?

Jag känner att idag är en såndär vänta dag, vänta på tandborsten, vänta på att Mumin i Mumindalen ska börja på barnkanalen o framför allt vänta på mitt fina besök jag kommer ha här i mitt lilla krypin några dagar, FRIDA o JENNY!
ff

Två bilder

.. tog jag under hattsittningen i fredags, en på fina o finurliga Stephi som hade gjort sin hatt av en lampskärm o en bild på ett av alla spex som genomfördes under kvällen
s
h

Gosimosi

mm

Utflykt

Hällde i kaffet i termos o packade ner två koppar o åkte ner till stan där vi köpte en varsin morotskaka o traskade till Borgen. En fin höstdag
b
b
m

Limbo

Oj vad jag kommer leva länge på ifrån igår när två tjejer från ingenjör utbrast i toakön att det syntes vi var textilare. Vi har tydligen mer genomtänkta kläder på oss. Jag tar det som en postitiv sak!

Maten vart underkänd från mitt håll, dock gott med en hederlig sallad, de var länge sedan. Efterräten var bara ett glas med gelatin o några bär o så fick vi inge kaffe till efterräten!! Kan ju göras så mkt bättre, skärpning!

Idag skiner solen o jag o Therese sa igår attt vi skulle ut på utflykt idag, får se när de blir. Imorgon får jag besök från Dalarna o de är inte mindre än Frida o Jenny! Kul kul kul kul kul kul kul kul kul kul!!

.

Finns inget sorligare än när kärlek tar slut. Det spelar ingen roll vem det är som sitter i skiten, okänd, känd, vän el ovän. Det gör lite ont i hjärtan varje gång man hör, ser, läser det.

Hattsittning

Ska snart bege mig ner till Therese för ett glas rött innan det bär av till skolan o middag. Jag förväntar mig god mat, trevliga människor o överraskande huvudbonader. Själv kör jag på tråkoutfit med en svart vanlig hatt men någongång skall man väl få användning av den också. Jag kör iaf på en färglad kavaj!
Trevlig fredag!
ev

Så jäkla awesome!

Oh vad jag är duktig ibland! Så som nu, hembakad bröd som vart super o så freesstyla fram en fisksoppa med bland annat torsk, morötter o kålrot (veckans extrapris varor på ica) som vart super goooood.
brööööd
soppa

Suit up day!

k
k
k
e
Det är ju suit up dagen idag, tyvärr äger jag ingen kostym/dräkt men kör på skorta iaf o dricker mitt kaffe med stil.

Fin dag, en bra dag

Morgonen började med att vakna pigg ett par timmar innan klockan skulle ringa, äggröra o ett avsnitt Landet brunsås, humöret på topp redan nu!

Dagens bestyr:
Gruppträff o titta i materialbiblioteket
Lunch, flygande Jakob
Trikåteknik föreläsning
Systemet? El så tar jag det imorgon...
Kolla in den nya inredningsbutiken
Handla
Baka bröd
Kvällsmat: Fisksoppa med nygräddat bröd

+ njuta i höstsolen

...

Jag blir snurrig av att tänka på framtiden. Vad vill jag, vart ska jag, vem är jag?


Vision, måste finna mig en vision! Den finns där någonstan, det är bara att leva i nuet gömmer den.

Tandvård

Finns många bra saker med att bo på västgötaslätterna, en av de är att man tydligen har fri tandvård till året man fyller 22 (!) så idag har jag skrivit in mig hos Smile här i stan o hoppas få en tid snart. Kanske dags att börja med tandtråd också, de har de tjatat om sen man var 16 o fortfarande inte börjat, kör en provomånad (de sägs ju att man ska upprepa en sak 21 ggr för att de ska bli en vana), nu kör vi.

Tid

Idag vill jag vara hemma i Borlänge. Gå genom stan o fika med mina fina vänner. Krama Daniel. Äta middag med familjen o prata om hur dagen varit.

Ist  ska jag gå till biblioteket, göra affärsplan. Gå genom Borås stad i förmodligen regn, äta rotfruktsoppa med korv själv i soffan.

Inspo

Vill ha en till stor fin tavla men vet inte om man ska köpa en el om man ska orka måla något. Inspirerande är iaf TobaccoLeathers illustrationer.
tjej
in
in
cat
rö
f

11-10-08

Nu är resan bokad för hemfärd, den 27:e oktober till den 1:a november är det Borlänge som gäller. Dyra biljetter men så värt att få komma hem en liten stund. Just nu sitter jag med trikåprovbitar, nålsättningspapper o anteckningar o äter kladdkakemuffins o dricker juice, gott. Innan idag hängde jag med mina mostrar o mormor i jakt efter vinterjackor till dem med lyckat resultat. Kul att träffa dem, blir tyvärr inte så ofta.
trikå

Jag har kommit ikläm

Har inte fått reda på min omtenta som jag gjorde  2 5  A U G U S T I.


Pga av lärare som slutat o
ingen lösning har hittats så
har  en annan lärare fått ta
ansvaret som redan har för
mkt på sitt schema.

Jag. Blir. Så. Matt.

En till sak jag kan lägga till på listan om jag får långtråkigt i helgen

Då ska jag träna på att fläta mitt hår så jag blir lika fin som Fahrman.
fläta

Fredagsmys

Lyckas rätt så bra med fredagsmyset. Bakade kladdkakemuffins o så kaffe till det o nu lite tacochips o guacamole. Det som fattas skulle vara ett glas rött o så en Daniel så klart sittandes jämte mig i soffan.
kladd kaffe
chops

Läget

Mamma o pappa har kommit hem från sin Turkietresa som tydligen har gett bra resultat. Jag blickar framåt o kan se mig sitta där i Turkiland på vår balkong med en Rakki i handen, mmm fina tankar.

Kom på att denna helg nu som komma skall är min första helg utan planer, helt fri, sen jag flyttande ner hit i slutet av augusti. Konstigt men sammtidigt skönt att bara få vara. Om jag nu i förmodan kommer bli rastlös som jag säkerligen kommer bli så har jag några saker jag måste ta i tu med som tex bädda nytt, gå o slänga glas mm, röja, städa kylskåpet, PLUGGA o träna (om min träningsvärk har gett med sig lite).



Trevlig helg!

I natt

Jag drömde inatt att vi familjen skaffade oss två svartbruna american staffordshire terrier valpar som hette Wi o Fi. Pappa gick ut med en hund i taget o jag lekte med den andra valpen med en neongul uppstoppad socka som tydligen var Peters gamla fotbollsstrumpa. Familjen hade även skaffat sig ett tjejtvillingpar på 2år med rött hår, tydligen tyckte jag inte dessa var lika intressanta som hundarna så de var inte med så mkt i drömmen. Haha vad kan detta betyda?

Massage tack!

Jag vet inte om de är för att jag är lite smått sjuk el träningen men jag har en sån sjuk smärta i min kropp, de är inte kul längre! Jag kan knappt resa mig o fort jag sträcker mig efter något så går typ höften sönder. Rumpan ska vi inte ens tala om. CX30-pass är farliga!











(Hoppas på sjuk snyggt resultat efter all denna pina!)

ehaäähenmähah

Åh vilken pissnatt jag har haft, feberfrossa, feberdrömmar o ont i hela kroppen. Var så trött när klockan ringde imorse så jag skippade skolan idag, photoshoplektion, synd att man missa men så är de inte hela världen heller. Dock måste jag ta mig ut idag o handla, filen är slut (måste ha fiiiiiiiiil!!!!!!!!). Åh vad de är drygt att bo själv, ingen som kan handla åt en.. Ska nog köpa juice också fick ett sånt sug, lika så på choklad, tacochips o guacamole.

Maskerad

Jag vill gå på  maskerad!
Lite inspiration;
åsnafärg
k
häst
sumo
får
säng
haj
gorilla
banan
partykungen.se

Innan jag säger god natt

Så FINT!
Jag vill också rida barbacka på en fin häst i en lummig skog.

Happyface

Glad idag, glad o enrgifull! Kan de vara trikålektionen där vi fick rundsticka ett eget mönster, bullen jag fick av söta Steffie på rasten o en kaffe till, träningen som nu gett resultat med tusentals endorfiner som hoppar i kroppen el kanske kan de vara loppisen som några tjejer i skolan annordnade o gjorde att jag fick med mig två kavajer o en långkjol hem (jag behöver nog inte köpa några fler kavajer resten av mitt liv nu). Så såg jag nu att Rootvälta spelar i Borlänge den helgen jag tänkt åka hem, vilket underbart sammanträffande.
trådar
papper
plutt
kavaj

Kanelbullens dag

En bulle o en kopp kaffe skulle sitta fint!
bulle

I need a dollar

haha

En gammal goding

 

 


Soup

soup
Tomatsoppa med ajvar relish o oliv bröd

Ett år som Boråsbo

Kom på att jag har bott nu här i ett år! Vad tog detta år vägen? Lite har hänt här hemma också sen första dagen jag fick nycklarna i handen, från bajsbrun o gråa väggar + håll i en av väggarna o badkar till detta:

he
b
k
v
Har några saker till att fixa tills det är helt klart  tex sovalkovsväggen, hallen, nya barstolar o fixa en till ny tavla till tavelhyllan men annars så  trivs jag alldeles utmärkt i mitt lilla krypin ♥

Dag 4

Sista dagen på FashionDays o the grand finale! Den grand finale vart mer ett magplask, ingen höjdare direkt (vi fick inte ens ett glas bubbel vid minglet haha) o visningarna var som onsdagen = trök. Therese, Steffie o jag hade iaf en trevlig efm o kväll o lagade världens godaste mat, helstek fläskytterfile med ugnsbakade rotfruket o champinjonsås! Mumma o det vart en riktig studentmat endast 18kr per skalle, flyyyt! Sedan gick vi på Drottning Blankas visning som visade hår o makeup o efter det Stayhards visning som Dulo gick. Det var jätte lite folk så vi gick sedan hem till Dulos place o käkade godis o kollade på Malefashonmodels, roligaste den kvällen. Vissa gick vidare på efterfest på X&Y, jag åkte hem till mitt kära krypin.


Steffie fick äran att  sminka mig, cateye
evy
En av alla modeller på Drottning Blankas visning
hår
Dulo likt Dracula
d
s
Tycker de är synd att de vart som det vart sista dagen, de har ju varit så bra resterande dagar. Något att lära sig till nåsta år. Nu filmmys!

Sparv

resize image


RSS 2.0