sista dagen på detta år

så var det nyårsafton då.. som vanligt tänker man att man ska planea något riktigt bra inför nyår. men som vanligt blir det panik dagen innan.. precis så har det varit dessa sista dagar. men nu blir det iaf lite mat med familjen sen så drar man ner till emelie och några andra vänner. förmodligen blir det en lugn kväll. ska ta med mig mitt muserande jordgubbsvin ,alkoholfri, som jag fick i julklapp och skumtomtar., det kan ju bara bli en lyckad kväll. jag ska vara fiiiin klädd iår iaf. förra året hade jag jeans och en gråt linne, inte så festligt. iår blir det paljett klänning, som jag äntligen sytt efter mkt prat om den, den vart ganska så bra, ena axelbandet blev lite cp bara.. .

vad har hänt 2007 då..? jag kan börja med det jag har lärt mig.. jag ha lärt mig åka (ganska så bra) snowboard, fem nya knappar på räknaren, lärt känna hästiiisarna (+ åke bättre) och lärt mig kassan på mcdonalds. sommaren var en ovanlig sommar, det var inte så bra väder och jag jobbade nästan hela tiden. peace&love var bra, kunde varit roligare om man hade jobbat mindre. men marit och jag hade kul när vi var själva i lägenheten i stan på nätterna och åt nudlar och handlade nybackat bröd på icaefter att jobbat hela dagen. gymkhanaresan kan man inte heller glömma, synd var bara vädret, men men.. vad hände mer i somras..? jag och sebastian fiade 3 år tillsamman. shiiit vad tiden går min lilla gubbe :).. oo föresten  jag badade inte en enda gång detta år!!!!!!!!!! sen kom hösten, 2:an börjar. vad mer kan man säga. hösten har både varit upp och ner. vissa stunder har det varit helt svart, medans andra stunder helt otroligt roliga stunder. som ex de roliga festerna. nu ä det vinter utan snö.. men så var det förra året också. en fin avslutning på detta år var att jag fick en bärbar dato :)


nu är det bara 4timmar och 8 min kvar på detta år, ett helt okej år :D.

idag är jag på jätte dans humör...  får se om det blir lite dans senare ikväll

halellojjsan

för någon dag sedan visades stjärnorna på slottet, och en av de personerna sa att man förbränner mer om man går baklänges. inte för att jag bryr mig om sånt. men men, igår gick vi famlijen på en liten promenad och jag skulle testa hur länge man klarade att gå baklänges. med min bor i min höngra hand började vi gå. vi pratade och rätt som det var var det en snöhög mitt i vägen, typ 30 cm. först snubblar jag baklänges så att det läter ochefter 5 sek ramlar jag på rumpan. ska aldrig mer gå baklänges, iaf inte med min bror.

igår var jag på kupolen, tänka sig, det var nog första gången jag var på mellandagsrea. hittade tre saker; en stickad kofta, en tunika/t-shirt, åå sorry elina, jag tror det var en sån som du hade på dig på middagen från V.M.. och så köpte jag ett svart läderbälte med en slags rosett på, gillar gillar.

idag jobbade jag, jag var duktig och tog med mig egen mat, för engångskull, det vart laxsallad med gregisk dressing, en stor apelsin och en daimbit.. mums!

                image17
nu vill jag ha lite snö, så det blir en riktig vinter också, för en riktig sommar var det allt minsann inte. kom snö.

idag är jag jätte sugen på att åka snowboard ^^

jul, jul & jul

så nu är julen nästan över. imorse gick jag upp kl 4 på morgonen!! vi var i väg på mina allra första julotta i stora tuna kyrka. det var först meningen att vi skulle dit till kl 7. men som sagt så väktes jag kl 4 av min far som berättade att det började kl 5 ist. det var den finskajulottan som börjadekl 7. haha, vad roligt det hade varit om vi hade kommit dit til kl7 och de börjat prata finska. ha!  julottan var fin, men jag vart lite besviken att inte david låten var med. den hade jag sett i framåt åt.

igår var det julafton min sann. på förmiddagen kom jag på att jag skulle nog sy en klänning ändå. jag och mamma hade redan köpt tyg till detta för flera veckor sedan. det tog mig mindre än en timme att sy den. men så var också urringningen på ryggen och fram lite snee, men det gjorde inget. iår vart jag rudolf med röda mulen, eftersom jag troligen fått en konstig liten röd finne på näsan. hm..  jag fick fina fina julklappar också. jag blev tillome lite skockad. jag fick en bärbardator eller laptop eller vad de heter. det hade jag inte trott :D och så fick jag underställ som jag hade önskat mig ååå photoshop åå en masssa skumtomtar + mkt mer . . 

image15

ja som sagt inann var jag på julotta kl5. kom hem efter 6 och drack varm oboy och åt en macka. sen så delade jag och mamma på min säng och pappa låg på golvet inne hos mig. för att moster och kusin låg i deras sängar, kusinen hade spytt ett antal gånger under natten, så mamma o pappa ville inte gå å lägga sig i sängarna efter att kusinen legat där. stackarn han hade förmodligen ätit för mkt julgodis, jag hoppas att det var av det.. . .  så i eftermiddags var jag i stallet en liten stund med emelie. lite skönt att få röra på sig efter all mat man proppat i sig.

idag är jag jätte  rund om magen :)

god jul &gott nytt år!

det vänder efter den 21

jag är trött, trött, trött, trött, trött och suur. det var inte precis en härlig julstämningsdag i dag på jobbet. jag har ingen alls julstämningi kroppen och jag tror inte jag kommer få det heller. idag jobbade jag 9 timmar. det började bra. men vid runt 13 tiden så började läskmaskinerna sträjka. så vi hade några coca-cola burkar kvar, men efter en stund tog de slut. efter en ännu tid så slutade kaffemaskinen sluta och milkshake maskinen. kul! där stog man meed tjuriga gäster som inte kunde få nåt annat att dricka än juice och ramlösa. men till slut funkade allt igen.. efter min lunch fick jag vara ute i lobbyn.. ååh vad tråkigt.. f*n vad folk är grisiga och skitar ner överallt. inte med att de inte kan lämna/slänga sina brickor med mat rester, men måste de slänga sallad, snus, pappersbitar, tuggummi, matrester, prislappar och annat skit på golvet. vad tror de att de är? ååhh. så ler de när de lämnar sina brickor och mat över hela bordet.. åå jag blir så trött. det ända roliga när jag var ute i lobbyn var att jag fick köra håkan för första gången. haha det gick inte så bra och Sofie bara skrattade. ååå så har jag tjänat 15 kr :)  nej nu ska jag väl gå å äta lite å sen lägga mig. börjar 10 imorgon å ska jobba 7 timmar, det ska bliii så roligt........... nej. men jag kommer tjäna ungefär 5000 kr denna månad.. man får se eframåt det.

idag har jag jäätte ont i fötterna och träningsvärk i hela kroppen efter sitsträningen igår.

image14
en myspys bild från förförra vintern

min lediga dag

nej, nu sitter jag iskolan och väntar att den rätta bussens tid skall vara inne. så att jag kan åka till kuplen och inköpa, förhoppnings vis, de julklappar jag har kvar. alltså nästan alla. men är såååå trött efter att ha jobbat 7 timmar direkt efter skolan i går. serverat mat till sönderstressande arga, sura, självupptagna mammor, som måste ha mjölk i kaffet, och special hamburgare till sina barn, de ska helst vara utan gurka.. mh.. med ett leende på sina läppar säger man att just deras hamburgare kommer att ta några minuter till... ahhh, katastrof! ens hamburgare dröjer 2 min. 2 min utav deras liv. .......... . . 2 min är ju ingenting. tänk på hur länge man väntar på bussen i sitt liv, minst några veckor sammanlagt, ahhh det känns.. ..

ikväll är det tomtebollen i maserhallen. ska väl dit och se när de spelar det otroliga roliga spelet, fotboll. men sen blir det rusning hem, för ikväll är det karl-petter i tv:n. mmmmmm! eller hur elina ?


idag är jag jäätte lättad över att jag ÄNTLIGEN är klar med hemprovet. jippiii

söndag

bikini
längtar till sommaren

9 dagar kvar

igår var jag på middag i falun med några flickor från klassen. det var mkt trevligt må jag säga. det började med att jag gick runt om i hemmet med mina gråastövlar. jag upptäckte då att jag gick lite snett. tusan också så ser jag att klacken har försvunnit. så av med de och på med något annat. tiden som jag inte hade planerat med av sko bytet bidrog till att jag fick halv springa till bussen. efter att ståt där i ca 14 min i -9gradit väder kommer bussen. f*n att jag inte lär mig de nya busstiderna.. aja resten av kvällen var mkt mer trevligare än starten. klaraaaart. :)


idag har jag varit i stallet och kollat på luciashowen som usek  arrangerar varje år. en bit in i programmet körde gymkhana gruppen några tävlingsgrenar. gash vad jag saknar det!  det är ju så roligt, fläktande och en oerhört frihet må jag säga. kanske man ska börja till hösten sen, då när jag kanske har slutat jobba. ...


idag är jag jätte slö i huvudet..

+

jag är tröött, har inget kreativt kvar i kroppen nu. jag har försökt, jag lovar, men nu är den sista tecknade bild kastad, och den sööög det går inge mer. vad har hänt? den enda lilla förmågan jag var bra på är borta. farväl! nu måste jag hitta något annat. men vad? sticka ?  knyta en ryamatta...

något som inte är alls något dugg deppigt är att jag ska äta en bit mat ute på lokal ikväll med några flickor från klassen. det ska bli trevligt. det som man kan göra för att dra sig ur det deppiga är att göra sig fiin, tjejigt, men sant.

image5
mamma, pappa, jag vill inte längre ha en hund.. jag vill ha en liten hästii

idag är jag jätte glad över att det är min lediga fredag på tyyp någon månad :)

Kärleksdag

Mitt första riktiga inlägg. det var meningen att jag skulle göra det lite tidigare men jag måste ha skrivit fel e-mail adress på min första blogg, för jag kom inte in på den. så efter mkt tänkande och fundering så tog jag mig i kragen och skaffade mig en ny blogg. jag var mkt noga att jag skrev den rätta adressen nu., så att jag inte står där igen om några dagar och inte kommer in.. snooooopet!  jaja som jag skrev i rubriken är det kärleksdag i skolan, i varje hörn man ser ser man några som hånglar. nej då, så är inte fallet. iklassen är det för tillfället bara jag, elina och emelie här. men det är bara bra, då får vi mer mat. Elina och jag såg filmen Linas kvällsbok, mkt underhållande film må jag säga. jag vart lite fundersam om dagens ungdomar i vår ålder håller på så?! tur att jag har min gamle sebastian, inga frågetecken eller konstiga frågor. jag har börjat upptecka att jag inte använder kniven längre, bra eller dålig, jag vet inte ?

idag är jag jätte oambitiös


 image2


vindbil

396797-1

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0