Lite bilder från veckorna

damatstanpotatis

vägg

lupp

 


Snyft-Evelina

Jag grät igen, på Harry Potter. Hur ska det gå när jag väl ser en romantisk drama?

Turkiska köket

Som sagt så åker jag till Turkiet i början av maj, ganska långt kvar men jag böjar ju som alltid i tid med packlista osv. Idag har jag kollat upp vad de har att erbjuda  i det turkiska köket, har inte så stor koll på det, förutom att de dricker mkt te vad jag vet.  En snabb check på wikipedia fick jag reda på att det är kända för sina auberginrätter, kebab, börek som kan liknas en paj o pilaff som ä någon slags risrätt som det turkiska köket har många varianter av. Maten innehåller mkt vitlök, spiskummin, chili o färska örter o sallad i olika former serveras alltid o nästan allt innehåller lök. Meza är en vanlig förekomst som är flera små rätter med röror gjort av paprika, tomat o yoghurt. Köfte som är en föregångare till köttbullar o de tillagar ofta köttfärs i paprikor eller i andra grönsaker.

 

Maten låter riktigt nice, de prickade in Evelina rätt så bra, speciellt det där med att de använde mkt lök som är en stark favorit! Blir mkt god mat där nere.

 


HP

Efter gårdagens väveriteknik mötes jag o Peter upp o gick till ett fullsmockad engelskpub o drack öl, kl17 o man fick stå upp. Lönehelg javisst! Sedan gick vi vidare mot Poolhouse o spelade biljard, pratade lite, drack några öl till. En mkt trevlig stund, lite syskontid, det behövs ibland. När Peter åkt hem mötte jag upp Daniels o hans vänner som också skulle spela biljard, de spelade i typ 20 min sedan gick vi o åt pizza på Campino, väldigt nice pizza hade de. Efter det åkte jag hem o killarna kom hem efter halv två, de böjar bli gamla o orkar inte va ute länge.

 

Idag ska jag o Happy gå på bio, Harry Potter.


Matblogg?

Torsdag = soppa

Spenatsoppa, enkelt, billigt o gott!

 

yeah


How it goes

Lagom till att mitt vinnande bud på tradera anlände hem fick vi veta andra tentan, godkänd phuu! Nu kan man bara se framåt. Idag är det extra kallt här i Trandared, det riktigt knorrade i snön när jag gick till spelbutiken o hämtade ut mitt paket. I eftermiddag vankas väveriteknik o sedan ska jag på after work med bror o dricka någon öl o spela lite biljard. Det blir nice!


Z-z-z-z!

Snön håller i sig o jag är överlycklig! Läste nyss på Rommes sida att de redan öppnat ett par backar, har de någonsin varit så tidiga? Jag o Happy gick upp i tid i morse fast vi hade ledigt o uträttade några ärenden på stan o unnade oss även en fikastund. Nu under eftermiddagen har vi ätit resterna från tacogratängen från igår, jädra vad stark den blev. Jag har även påbörjat en ny spellista på spotify, Zumba heter den o förresten gash vad kul zumban var i tisdags! Fast jag nog mer såg ut som en stel jätte bäbis i jämförelse med de andra så var det skit roligt, man kunde inte stå still till den dunderbra musiken, kommer lätt gå nästa vecka igen!

 


Aja

För första gången i hela mitt bussåkande liv fastnade jag idag i dörrarna. Min väska hann ut lika så min ena arm, resten hann inte med. Det såg ut ungefär så här:

dörr

Men det gick bra, jag kom ut.


StudioAktiv

Både Daniels o min mage har hoppat lite upp o ner idag, var är det för något dåligt vi har proppat i oss? Ingen aning el jo så kan det vara det äckliga vattnet vi har i kranen som nu förtiden även har en klorsmak, det blir bara värre o värre o jag som tänkte mig att man vänjer sig med tiden, nej! Trots en orolig mage åkte jag ner till centrum under lunch o köpte goa wienerbröd med Matilda o sedan överraskade vi vid Thereses port, dock fick vi ringa först för ingen av oss kom ihåg hennes portkod. Efter vi sjungit så mummsa vi i oss de otroligt goa wienerbröden tillsammans med chailatte o Harry Potter prat, jag som är en av få personer i denna värld tror jag som är helt ointresserad av H.P vart lite sugen så nu har Daniel laddat ner filmerna. Insåg att jag har missat några stycken.

 

Var även på core idag, andra gången o det gick lite bättre än första dock så gör det förtusan ont i axlarna vid flera av övningarna, hoppas att detta problem försvinner under träningensgång. Imorgon ska jag testa Zumba, ska bli spännande!


Alltid lika kul med webcam med förvrängningsfuktioner!


My grey man

da

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beskriver denna dag rätt så bra

 

 


Götet

Göteborg välkomnade med snöstorm.Det snöa o snöa o snöa hela kvällen o natten. Vi fyra brunetter svingade rumporna på Avenyn jämte självaste Björn Gustavsson! Så även några transor. Trevlig kväll sen åkte vi gamlingar (jag o Matilda) hem till henne med några cheeseburgare som färdkost.

 

l,t,m

 

götet

dans

 


I hear you call my name

Har inte följt årets Idol så värst men såg det igår o oj vad bra Jay var när han gjorde Like a prayer, fick gåshud o det är nog ett av det bästa jag hört o sett på bra länge


En fredagkväll

Ska snart ta bussen till Göteborg, det vankas utgång med några tjejer från klasen o så fira Therese som fyller år på måndag. Så nu blir det att pussa hej då till Daniel som ska ha tequilakväll här hemma med några polare, hoppas allt ser okey ut imorgon när jag kommer hem! Hooho

10 dagar kvar till advent

Idag har jag o Happy gått o hämtat ut ett paket som var skickat från min far som innehöll två adventsljusstakar o en adventljushållare el vad det heter. Vi har redan satt dit dem i fönstren, först i hela kvarteret. Tummen upp!

 

Så har vi sett Toy story 3, jag grät o råkade glömma stänga av spisen med soppan på, när jag väl hade upptäckt det så var det inte längre någon soppa utan mer en grå geggamoja. Bra Evelina!


I-landsproblem

Jag verkligen älskar vårt lilla hem, det kanske är lite litet men ändå helt perfekt strl för oss. Fint fint badrum o ännu bättre kommer det bli om ett tag när vi sätter in duschdörrar ist för badkaret som tar upp halva badrummet. Mysigt kök o barbänken som vi har som köksbord lirkar sig in mer o mer i mitt hjärta, det är bara tapeten som fattas så kommer det bli ännu bättre o så två stolar till. Vårat vardagsrum/tvrum finns inget att klaga på o jag älskar fortfarande tapeten så till tusen! Sovalkoven är bara en stor säng som är perfekt mellan hård o mjuk. Så hallen, den är stor o det gör inge om man råkar drämpa ner några av sina väskor där det finns ändå hur mkt golvyta ändå men nu så kommer vi till problemet med lägenheten, jo garderoberna.. o framför allt min garderob. Det blir bara en stor röra o jag har inte alls koll på vad för kläder som befinner sig där inne. Det blir en match varje morgon när man ska försöka krypa sig in i facken o försöka hitta något. En förändring måste ske!

 

garderob


Bo bo borås

Gick på ett corepass i måndags o jag har inte haft en sådan här träningsvärk på väldigt väldigt länge. Igår kväll när jag skulle sova kunde jag knappt vända mig i sängen. Igår lagade vi även hemgjorda hamburgare o Daniel gjorde kanske sin första kladdkaka någonsin, den vart supeer!

Älsk hjärt

 

Ni har väl inte missat att Halv åtta hos mig är i Borås denna vecka!


Mat

Vi gör alltid tacos på fredagar o resterna så gör vi alltid tacopaj. Alltid lika gott!

paj

Tacopaj, lite rester från den finfina salladen från igår med tjejerna, rött vin (gosa) o flädersaft

paj


Farsdag

 

Har spenderat dagen med att blötlägga en väg har i lägenheten med förhoppningar om att tapeten ska lossna, men med mindre bra resultat. Annars så var det min tur att göra frukost o jag bjusade på omelett o så har vi städat här. Våra nya grej är att börja veckorna med iaf ett rent hem, rätt så bra tanke.  Så har jag ringt min kära far o frågan dök upp hur säger man egentligen när man ska uppmärksamma denna dag "Grattis på farsdag pappa" låter lite konstigt tycker jag.

 

Kvällen slutar väl som dagen började med att blötlägga ena väggen i solalkoven för tredje gången o hoppas på det bästa. Till veckan kanske tapeten i köket kommer upp också o så får vi se hur det blir med den väggen som ska förhoppningsvis släppa taget så vi får upp samma tapet där också.

 

ta

ta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


eh..

Enligt facebook har jag nu 300 vänner.

12345..

Igår åkte jag in till centrum för att följa med Mr Happy o kolla på skor men ist tvärvände jag på stan o åkte hem tillsammans med Therese o Steffie. Vi köpte pizza, nice! Idag fick jag frukost på sängen, härlig havregrynsgröt o kaffe sedan åkte vi till Knalleland o kollade på skor åt Happy o jag såg ett par riktigt fina täckbyxor, lila! Står på önskelistan nu. Så for vi till gymmet o svettades o nu under eftermiddagen har vi tvättat, diskat, skrubbat spisen o sett ett par rådjur. Produktivdag, behövs ibland. Ikväll kommer Matilda o Therese hit, film o mat står på schemat.

 

Yes så vann jag jackan för 2kr på tradera, nice!

 

Nu har även all snö regnat bort här i Borås..


Risifrutti


Typiskt

Kom inte in på sidan så har inte fått se några himym-avsnitt. Huvudvärken har inte heller släppt dock har jag orkat klä mig i förhoppning att huvudet skulle sluta spränga men så vart inte fallet o jag tog beslutet nyss att inte åka på föreläsningen. Jag tror det inte är någon bra kombo med huvudvärk o gäspgubbens föresläsning, fast jag älskar hans dialekt varje gång han säger över el under (dessa ord dyker upp många ggr i bindningsteknik) så kan jag knappt hålla mig, han säger över med  sju ö typ, ööööver o uuunder. ♥ dialekter!

 

Jag saknar Mr Happy, kan han inte komma hem snart o underhålla mig, börjar ledsna på Opera men dock har jag funnit ett par nya bloggar. Förresten så gillar jag min nya hårfärg skarpt o nu har den blivit lite ljusare så den går lite mera i rött, försökt ta kort men som alla vet är det omöjligt att få till de rätta färgerna.

e


7up

Vaknade med huvudvärk som vägrar att ge sig, ska kolla på några avsnitt av himym o hoppas den vill försvinna sedan bär det av till väveriteknik. Igår var vi på gymmet i hela 45min!

Pimp it

Kom precis hem från skolan. Låååångdag, tog 8.15 bussen hemifrån, flumdag, tröttdag, hungrigdag, kul dag. Vi har haft workshop hela dagen med alla 1:or på textilskolan. Uppgiften för dagen som vi skulle hitta en lösning till var hållbarutveckling för Ginatricot o redovisa denna för alla på kvällen. Vår grupp tog detta som en mer oseriös grej o detta slutade med att vårt kollage fick namnet "Nya Ginatricot, nu ännu sämre kvalitet!". På kvällen fick vi höra att några från huvudkontoret från Gina skulle komma o se vad grupperna hittat på, tur så kunde inte de komma. Då hade tillome jag skämts.  Tanke på att det var bara vår grupp som hade en gnyta ironi medan alla andra grupper tog detta på blodigt allvar, dock alla så lika. Jag gillar att vi är lite banbrytande, det är kreativitet. Så nu de senaste timmarna har det varit Väveripub, lärarna hade gjort iordning en liten pub mitt i maskinparken bland alla textilmaskiner. Lite mat, öl, mingel, liveband o riktigt trevligt folk. Har upptäckt en ny underbar klass, Textil ingenjörerna, så roliga o trevliga människor!

Jag även pratade under vår redovisning o efteråt när man pratade med en ny människa så var det denna kommentar typ "Ja det är du som pratade dalmål på en av redovisningarna". _Yes that is me!

 

pube o

 

Emelie o Olivia

band


Im happy

JAG KLARADE FÖRETAGSEKONOMI TENTAN O SÅ FICK JAG ÄNTLIGEN MITT MECENAT-KORT!!!!!!!!!!

 

Passar bra med kryddigakorvgrytan till middag. OH HAPPY DAY

 

 

Tror även jag är värd att klicka hem en svartpäls jacka från tradera, ja


Vintern är på ingång

Har inte kunnat sova något inatt för irriterande ljud som antingen har kommit från grannen el vinden. Förmodligen kom nog oljudet från snöstormen som visst ägt rum inatt, för imorse var hela Trandared fullt med snö. Hehe jag som börja spekulera om grannarna hade eget bränneri. Fick inviga mina nya vinterskor o fick pregnera dem inomhus, inget att rekommendera. Det var lite kaos innan idag i Borås, vid vår busshållplats hade bussen nästan kört rakt in i banken som ligger mitt i mot o de bussarna som gick gick inte mer än 15km/h o alla verkstäder man åkte förbi hade mils långa köer. Varför blir folk alltid så stressade vid första snön, har de glömt bort vintern?

 

skooo

vitt

 


Vet ni var jag ska den 7:e maj?

Blou village

Ah


Får jag lov att presentera våra allra första växter

hehe

Två kryddväxter alias timjan o oregano. De överlevde våran cykeltur igår från Lidl i någon enstaka plusgrad, starka små saker för endast 6.90kr/st dock för stora för de enstaka krukor vi har,  så nu kan jag skriva upp en till sak jag önskar mig, två stora krukor, svarta, gråa, röda el något såntdär.

 

 


Love is the way, love is the answer, that´s what they say

Snart väntas smörgåstårta!

 

Det är jag värd efter all skrubb utav toalett o handfat


Att lära gamla hundar sitta

Seg dag idag (jag var inte ut igår) har bara legat o halv sovit bort hela dagen, ångest, så mitt i det hela kommer Daniel o frågar om jag vill gå en promenad. Jag har lyckat få honom till en promenadpojk! Skönt att komma ut man blir som en helt ny människa o vi har ju nog den finaste motionsanläggningen jag har sett så vi måste ju utnyttja den lite.

Damm

 

Ikväll ska vi på bio o se Social Network, köpa den största popcornlådan med full av krydda o så cocacola, ah


Textil produktutveckling

Daniel är på en liten introduktion som assistent idag o jag sitter här o har lite tråkigt. Tänkte visa lite vad för kurser jag ska läsa under min utbildning, kanske även bra för mig att se egentligen vad jag läser o kommer läsa. 

Företagsekonomi med inriktning mot affärs- och produktutveckling, förhoppningsvis klar
Grundläggande affärsmannaskap, förhoppningsvis klar

Väveriteknik, start nästa vecka

Design Management, start nästa vecka

Textil materiallära med provningsteknik
Trikåteknik, (tror denna kommer bli nice)
Färg och beredning
Konfektionsteknik
Produkt- och affärsidéutveckling
Entreprenörskap och affärsutveckling
Industridesign
Funktionell textil
Textil fördjupning

Examensarbete

 

Hittade även en liten film på utbildningen med våran utbildningsledare, träffat han 1 gång, han ser lite trött ut..

 


I ett litet hus

Vi städade igår, el rättare sagt Happy plockade, dammade, dammsög o skurade, jag mera tog bort några saker sen så började jag med maten.. Städa är tydligen inte mig grej. Vi bäddade nytt också med vårat nya bäddsätt från Ullared.  Fint fint

ullared

 

Det var ju torsdag igår så jag lagade räksoppa, det vart en succé mamma! Så vart det rostatbröd med vitlöksmör till mmh

räkor

räksoppa

 


Borås, Borås

Jag kom ut igår o jag kom hem till Therese o Stephanie, de låg o sov. Men med vinet i kylen för kylning o tre flickor som pratar på om allt o inget så gick timmarna fort o vi gick ut i Borås. Världen är allt liten, för Stephie berättade att när hon hade var i Jönköping o festat så hade hon träffat en tjej som visste vem jag var, tydligen var hon Linn, Linnea från Falun kompis som man träffar endast några dagar varje år på peace and love. Världen är liten. Så har jag även en till klasskamrat med fler gemensamma vänner, några i Falun o så några från Övik.

 

Vi tre hade tänkt oss att gå på X&Y, tydligen är det studenternas torsdag, dock är ju bara Therese 18 (oj vad gammal jag kände mig nu), men student, men hon fick inte komma in, jag har sagt det förut men säger det igen denna stad suger för studenter, ändå är jag medlem i den där kåren. Ursh

 

Så vi gick en runda på stan ist, tillomed Mc donalds i centrum suger, de stänger redan vid 22. Vad är detta? Vi gick förbi några uteställen med fulla, skrickande ungar hängande, nej tack så vi gick till Kebabhouse. Sen tog jag sista bussen hem. Jag tycker kvällen var rolig iaf så slapp jag även gå ut på krogen, det är inget som lockar mig längre för tillfället.


.

Jag längtar efter sommaren o peace&love!

Tenta 2 check

Min andra tenta är nu avklarad. Precis att jag fick göra den, råkade komma precis enligt min klocka till tentamen men inte enligt damernas, jag tackar för att jag ser snäll ut o att jag kanske pratar dalmål. Ikväll ska vi dricka mousserande vin fast som vanligt är jag inte så sugen på att gå ut, men det kommer. Jag är en sån trökig partypoper nu förtiden.

En lång godis

Igår satt vi några tjejer på biblioteket hela dagen o försökte oss förstå allt inför tentan. Köpte nog den finaste o godaste kycklingsalladen någonsin. På kvällen belönade vi oss med godis o bio. Vi såg Hämnaren med Mikael Persbrandt, vi bestämde oss precis när vi kom fram i kön. Skrämmande o sorglig film men så klart med ett lyckligt slut. Nu ska jag återgå till pluggande

 

 

En lång godis

en lång godis


Att komma ihåg

Varför glömmer jag alltid paraplyet hemma?

Det borde vara lika självklart att ha med sig som mobil o plånbok.

Jag är dyngsur.

Jag bor i Borås, vad tänker jag på?


RSS 2.0