c yaaa

igår när jag åkte buss hem till borlänge började bussen tjuta och det började lukta illa i hela bussen. tillslut när vi hade kommit till resecentrum i borlänge fick vi byta buss. så alla fick promenera genom hela busspakeringsplatsen till en ny buss, roligt när det händer lite i den annars så vanliga vardagen. åkte till kupolen och satte mig så klart i donken o åt en gudomlig gooooooooood el nacho!! mums! sen kom sebastian, hade inte träffat han sen förra tisdagen.  vi gickrunt lite på kupolen, hittade ett par jeans o en t-shirt. plus så köpte jag en ram. sen gick vi hem till sebastian o åt kex med mjukost. kvällen slutade lite med nunande utav gamla hits, som vi skulle gissa vad det var för låtar. det lede till att vi sjöng gamla håkan hellström låtar och till sist lyssnade vi på iron maiden.. sen åkte jag hem. å  så dagen typ slut.        idag har jag haft engelska seminarium, :(, jag suger på engesla... men men.. man är bättre på andra saker. nej nu sitter elina o väntar på mig att jag ska skriva klart så jag kan gå med henne till maten. så hej då!!

idag är det snö

det snöar än :)          jag är glad över det, det känns lite bättre då. ljusare och så är det inte grått o brunt överallt. bara det håller i sig nu. hatar när det först kommer snö, blir + grader, allt smälter, det blir slask, det blir kallt, is, det smälter, kallt, is och så fortsätter det så. ååå orka det, kan det inte få hålla isig lite iaf tills februari kommer..


måndag

nu sitter jag iskolan med sara ska snart dra iväg till maten. idag blir det tomatsoppa med pasta i, mums!! sedan kila iväg till lugnet o åka lite skridskor med idrott & hälsa b gruppen :). efter det blir det åkande till stallet, till william o triviant. emelie är sjuk idag så man får väl mocka allt själv :( 

idag är jag glad :D

hej hopp

image16

mammie

idag har min mamma fyllt år! kom nyss hem från thaibuffen. det var värsta coolt. först fick man ta alla råavaror som man ville ha, skvätta över lite kryddor o såser. sen så lämnade man över tallriken till kocken o han steckte allt och sen fick man tillbaks allt, skiiiiiiit gott! ! !

hallååj ja

idag har jag övningskört manuellt igen. det går bättre o bättre, men jag är lika förundrad över att folk föredrar det framför automat.. ?! fattar inte riktigt det. bakat tårta också idag, gräddtårta med jorgubbar. köpte frysta från en av mina favoritaffärer (willys) och när jag öppnade förbakningen fanns det där längst inne i kartongen ett par små, små jordgubbar som såg mer ut som hallon. så tårtan vart inte så man hade tänkt sig. nej, nästa gång ska jag leta efter några färska jordgubbar eller köpa två förpackningar. nu på tv:n går götakanal, en av sveriges roligaste filmer och klart en klassiker, om jag får säga det själv.  imorgon blir det att jobba, har varit ledig idag, otroligt skönt!  sjo dagen går så fort, men har hunnit en hel del ändå. ritat lite som  jag kanske ska ge till en person, mer säger jag inte iaf den läser det här. läst lite ur boken desert flower har snart läst ut den, har ett kapitel kvar och det har jag bestämt mig för att läsa på måndag när jag åker till skolan. skrivit lite också idag på formuläret eller vad man ska kalla det för oss som fyller 18år, försöker komma på något roligt att skriva.. 3 saker du tar med dig till en öde ö? hm,crocodile dundee.. ? då vet man att man klarar sig. ja, nåtsånt där lär det bli.

image61

slutar med en replik från götakanal;
-flytta på dig din feta turk!!!!
- turk?!  jag är grek.!



:D  alltid lika roligt!

bu 2

okej, nu orkar jag skriva lite. har precis ätit en mkt god daimtårta. vi har firat el firat å firat, ätit tårta för att vi hade en sån i frysen, men grund idén var att fira att mamma har bott i dalarna i 20 år idag. nästan halva hennes liv. ursh vad det låter. jag har bestämt mig att jag ska inte INTE bo kvar här när jag blir gammal å grå. nix pix.             idag har jag ridit lektion som alltid på torsdagar. hade samma häst som förra lektionen, skit häst, eller ja det gick helt å ... förra gången. idag gick det mkt mkt bättre, det var tillome roligt att rida på han, macho eller hur det stavas eller låter.  älg..       jaja, imorgon är det fredag, ska väl ine göra ngt specifikt. jobba som vanligt, som jag gör typ alla fredagar. gick igenom min kalender och det är inte många fredagar jag varit ledig under hösten och vintern, max 5 st tror jag. men hellre jobba en fredagskväll till 19 än en lördag vid lunch tid.                                       jag har på börjat min african bild också, en i färg, förengångs skull.    någonting mer att tillägga? tror inte det. jo internet hemma fungerar igen. hurra el nåt.  vill lägga upp någon fin bild också, men har inga kort på datorn och jag vet inte vad jag ska söka på för ord på gooogle..    kanske något roligt ord.  som typ kalkon

image60
den var söt, med sina runda, svarta ögon


hej hopp lingonsn...

bu

har inte så mkt att säga. igår köpte jag 3par örhängen och ett långt halsband för sammanlagt 42,5 kr. good.


sneeeej

nu är helgen på väg att ta slut, jag har inte skrivit här sedan i torsdags. men jag har inte haft något att skriva om, helt tomt liksom.    jag har riktigt fatstnat i min engeslak bok, den är gripande. läser desert flower av modellen waris dirie. . jag som brukar lägga ifrån mig boken efter 20 sidor, men fort jag började läsa den så kunde jag inte lägga ifrån mig den, har redan läst hälften, och jag är stolt över det. hemsk är den också, ursha, och så vet man att det har hänt i verkligheten :S     vilken tur man har igentligen som lever så bra som man gör, utan att veta om det.........   idag har jag ätit jätte goa mackor från fiket vid resecentrum. vi i familjen åkte sen ut till flygplatsen och gick envända där. det fanns is på vägen vi gick. o ni vet såna där luftbubblor som kan vara på isen, som man sedan går på och de går sönder, jätte roligt. sitt barnasinne kommer fram lite :)     vi såg några modellflygplan, ha, vad roligt det ser ut. ett sånt skulle man ha. kanske ska önska det till min fina samling av saker man har.  när vi gick där utanför flygplatsen tänkte jag på vad mkt borlänge har igt.
flyplatsen
travbana
stooort köpcentrum, kupolen
äventyrsbad
strutsfarm
sportfältet/d.c cup
peace & love festival
Kfum skatehall
en av sveriges störrsta mcdonalds ;)
+ massor av saker jag inte kommer på nu för tillfället.

ifredags gick jag på dalamuseet i falun o kollade på konst med bild o form kursen. det var väl rät så kul, vi kollade på grafik utställningen, det är rätt coolt.

image59


hej o hopp från mig


tjoooo

torsdag idag. veckorna går så fort, snart är v.3 klar. idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller år :) , himlans tjat om det hela tiden, men men, 18 är något speciellt. idag har jag haft muntlig grej i engelskan på 5min. jag suger värkligen på engelska, och allt annat med språk att göra. igår köpte jag min älskade peace & love biljett :)  jag funderar också över när jag ska sluta på mcdonalds.. (?)      om jag ska göra nu när jag fyller år, eller om jag ska vänta tills i maj någon gång.. ååhh, jag vet inte hur jag ska göra. 
          
         image58
har hittat en gammal bild på lunarstorm på marit och mig, sommarlovet mellan 7:an och 8:an tror jag det är.  tycker om denna bild, vi ser så glada o lyckliga ut. så är det sommar och jag har på mig min favorit tröja :)

hola, donde esta la pizzeria ? por favor

idag ska jag köpa min peace&love biljett :)      sen ska jag nog gå runt på kupolen tills stänging med emelie. det är så skönt att gå på vardagskvällar. nu förtiden hatar jag att gå på kupolen under helgerna, ursha bara. ihelgen sägs det ju att det är sveriges fattigaste helg, tvärt emot min ekonomi, har aldrig varit så rik som nu :)          idag har jag haft bildanalys över något av ens arbete. fick se janettes bild från klasssen. det var den snyggaste bild jag någonsin sett typ, såg ut som ett foto !!!!!!!!!!!!!!!!! var på en halv naken tjej bakifrån tecknad i blyerts, ahhhh! själv hade man ritat en liten häst och en hund, töntigt i jämförelse.. 

image57
 sommar, sommar, sommar!!

en isig måndag

ledig idag, skööönt. idag när jag vaknade hade jag jätte ont i ryggen. först trodde jag hade blivit förlamad eller nåt, det gick knappt att röra sig. nu har det börjat bli bättre, har bara ont i nedre nacken nu. konstigt, undrar hur jag har fått det.?  var ju i stallet igår o hade stalltjänst, men är man så otränad ?!?!  men så gick jag en promenad igår kväll och höll på att halka, kanske sträckte ryggen eller nåt. hoppas det är bättre imorgon.              idag har jag också vart i stallet. isit som bara den. men tur så var william väldig förstående förengångskull och gick sakta o lugnt bredvid en uppför stallbaken från hagen. annars brukar det vara snabba takter som gäller och själv hänger man som en vante i grimskaftet.  ja, så har det kommit två nya hästiiiiiiiisar till stallet, 3 åriga islandshästar. de är jätte söta med sitt långa vinter päls o de är gosiga o sociala som bara den.    triviant o william var ursnygga  i sina kritstreksrandiga täcken, såg ut som stiliga män i kostym :).     läste nyss att jonnas alex hade klarat körkortet :). nu ska jag lägga manken till teorin o körningen så jag också står med körkortet snart. är bara 34dagar kvar tills man är 18 :D    jag o emelie pratade om idag hur vi skulle köra runt i lilleskutt isommar o åka på bilsemester i halland. så nu längtar jag till sommaren och körkortet.   gogglade på lindsay lohan innan idag, snyggt med sommar kläder..  imorgon ska jag börja med alla skolarbeten, känns som det är rätt mkt nu. imorgon ska jag försöka hitta någon intressant engelska bok o svenska bok. så ska jag äta med pappa, förmodligen på oktaven, hans nya favorit ställe. måste också kommma på vad jag ska prata om i engelskan, i 5 min, det kommer bli långa 5 min...       har lust att åka snowboard, har ju inte gjort det än denna säsong. igår trodde jag det skulle bli världens vinterväder men idag när man gick utv ar det blöt och isit överallt. måste iaf åka minst en gång denna vinter innan det blir riktig vår.   nu har jag skrivit detta inlägg 2 ggr, vart så himlans sur, precis när jag hade skrivit klart så cp sig datan och det gick varken trycka på något eller kopiera något, men men nu har jag skrivit iaf, jag känner mig duktig.                                 nu får sebastian bli frisk också, för imorgon vill jag vara med dig!!!!!           hej hopp

image54li
säga vad man vill, men hon är iaf fin

god kväll

idag har jag varit i stallet o mockat skiiit. sen när jag kom hem vid 12 tiden bestämde jag o pappa att vi skulle ut å övningsköra lite med manuell.. jag kommer aldrig förstå mig på att folk villh a manuellt och jag kommer aldrig, aldrig köpa mig en manuell bil. isf ska den vara j*vlig speciell. tacka vet jag lille skutt.               nu visas Per Gessles konsert från i somras i tv:n. det ger en sommarlängtan som bara den... jag vill ha juni, juli augusti.!         nu håller jag på att lyssna sönder bleeding love med Leona Lewis, och tittar på sommarbilder på bd. det är fiint fint!   en annan video jag har kollat många ggr denna helg är Umbrella med Vanilla sky. :D lika rolig varje gång. ella ella !

image44

karl-petter

igår var det let´s dance, och det innebär karl-petteri tv igen.. när han äntligen  ska entra scen blir det tekniskt avbrott och man missar hela dansen.!! men hur han ser ut. han passar inte i smink o färgat hår. han ska vara i sitt rätta element, men rufsigt hår och slappa kläder..  han passar inte i smink, iaf inte det som de hade kladdat på han igår.. det gömde hans drag i ansiktet.. men men när man hör hans dialekt blir man glad, hoppas han stannar kvar i tävlingen länge :)
                               

imorgon ska man gå upp kl 6 på morgonen å åka direkt till stallet.... åhh. men man är ledig på måndag å tisdag.

fredag

för engång skull åkte jag inte till skolan en sån här dag. brukar nästan alltid vara i skolan fast man inte har något lektion. men idag är jag hemma. så är man ledig måndag och tisdag också, vad skööönt det ska bli. ikväll blir det festii, emelie o de ska sen senare gå på krogen, får se om man  hänger med dit.     igår gjorde jag ett ännu ett test, har kommit in i att göra test på internet, har typ gjort alla snart.  igår gjorde jag ett  IQ-test, fick 103. kul

tors dag

hi, vid varje inlägg denna månad är det med en bild, så nu kan jag ju inte sluta med det.                    ikväll ska jag rida lektion, som jag inte har gjort på flera veckor. sen ska jag hem o äta tacos med mamma, mums!
dino
idag är jag jätte blöt om fötterna, efter allt gående till och från maten.



tjoo

jaaaa, å nu så har man varit å firat emelie med tårt ätande och småprat. på fredag kanske det blir lite party. ska iaf hänga med på förfesten.. får se om man vågar hänga med till flamingo, men om det är någonstans man kommeer in, så är det nog där.     
                                             image36
                                              ja emelie, då är det bara körkortet o bilen som saknas !

gräddtårta

nu ska jag hem & baka en tårta till emelie, som fyller 18 år idag. grattis
image35

:D

jag äär lite seg. men nu har jag varit inne på peace&love hemsida o kollat de band de släppt än så länge. å jag hade en liten aning om att teddybears skulle komma, å så var det :D. jag kommer ihåg -06.. jag å emelie stog längsfram, vi hade ståt där mer än 30 min tror jag å väntat och hållt våra platser. efter 2 låtar stog vi längstbak...

image34

nej, nu ska jag gå å räkna matte D


sol, sol

hoppas det ror sig

test

image29

gjorde ett yrkestest. jag vart en sekreterare.. hm.. jag vet inte riktigt om det skulle vara rätt yrke för mig..



Måndag

nu sitter jag iskolan. det kändes bra först. men efter 10min har man redan tröttnat.  okej, jag har inte gjort något förutom att boka magnus och gått igenom bilddagboken. . åå så blir jag lite sur också över de som ska ha idrottslektionen idag.. inte ett enda knyst om vart, när eller var vi ska träffas... tror jag skiter i idrotten idag.. ja, det är rätt att göra så när de inte informerar.. punkt

image28
en gammal goding :D    haha, den gör en glad jämt!

fiiiint

ja igår var det 18-års fest. det var mkt trevligt, o det var såå fint och roligt att det var så ornat och donat :). undra vad jag ska gör när jag fyller 18..? det är 44 dagar kvar. bara. ..  å emelie som fyller år på onsdag :)
nej nu ska jag dra o sättta mig i soffan o kolla på bingolotto, kanske om man har tur få se karl-petter :). såg att de skulle ha några letsdance deltagare som gäster, hoppas hoppas karl-petter är gäst :D!!!

image27
papeljotter i håret, jag gillar mina rosa papiljotter !

py

idag har jag varit hos tandläkaren, inga hål :). jag vart färdig där lite efter nio o jag hade tänk att gå på kupolen lite efterråt, för att se om man kanske hitta något att ha på sig i kväll. det var över 45 min kvar innan kupolen öppnade så jag gick en liten promenad. det var skönt, jag gick till stan och vände och läste borlänge personligheterna och så gick jag förbi det fina huset från 1926 eller nåt sånt. på kupoelen hittade jag bara en bH...

ikväll blir det 18-års fest någon stans iSverige, närmare sakt någonstans vid hedemora, det ska bli jätte roligt. ska om någon timme åka till sara i säter först. ska sen sova över där.. sen blir det upp tidigt dan efter för att jobba.. det ska inte bli så roligt

image25
hej sara

idag är jag jätte glad över att inte ha några hål i tänderna, som jag trodde att jag var på väg att få, å så äntligen händer det nåt roligt på lovet, hoppas det iaf :)


länge leve tv:n

idag har jag kollat på Änglagård, gick på tv1000. en mkt bra svensk film, som det ska vara. med topp skådespelare, humor och en speciell söt handling = bäst. alltid lika skönt och kolla på sån film en kväll och dricka te och äta choklad till. en tanke jag fick upp i mit huvud var att vilken tur vi har tv:n. idagens läge skulle man inte kara av ett liv utan tv:n.. eller kanske, en liten tid. om jag fick välja mellan att aldrig mer få sitta framför tv:n eller aldrig sitta vid datorn. skulle jag nog välja tv:n... det är så ortoligt tråkigt att titta på film eller dylikt på datorn, nog det tråkigaste man kan göra, allt blir så tråkigt. men en sak som är skönt med datan är att man kan sitta å lyssna på musik samtidigt man kollar på foton eller något sånt, som jag gör nu. tror jag håller på att lyssna sönder  the killers låt read my mind, har spelat den minst 20 ggr idag. men nej på tal om tv:n, jag skulle nog välja tv:n.. om man skulle gå in i vårat hus skulle man klart inse att denna familj föredrar tv:n..tv vid matbordet, tv i vardagsrumet, minst en tv i varje sovrum, tv i tvättstugan, tv i förådet, tv i uterummet, tv i vardagsrummet, tv i mys hörnan, tv i husvagnen, tv i lillstugan, tv i bilen.. det enda rum som vi inte har tv är i badrummet. :)

image21

idag är jag jätte.... hm.. sugen på att gå å fika eller nåt.. det vore trevligt.. ja

RSS 2.0