Grynet

Alla minns vi Grynet. Ta ingen skit! Görs det sånna program till dagens ungdomar nu förtiden?

Sista dag med bara ben?

kortkort
Lite väl optimistisk men man måste passa på när solen väl visar sig. Idag har vi haft våran första trikå labb o vi fick prova på handstickmaskinerna o sticka lite prover. Tycker det är skit kul att stå vid maskinerna, trä någon tråd, ställa in några knappar o se när en enkel tråd blir ett tyg, så coolt när allt blir rätt. Kanske ska satsa på att bli en liten fabriksråtta må tro?

Jag var ju på en liten resa mitten av denna månad

Barcelona! Den lilla staden i den stora, precis så kändes det. Vi åkte bara tunnelbana en dag, resten av dagarna kunde vi gå till allt vi ville se. På tal om tunnelbanan så är de nog den sämsta av tunnelbanor jag åkt, så de var ju bra att vi inte behövde ta den så mkt, tips till er som ska dit. Så också drick mkt vatten o ha bra skor! Jag hade oturen att min mage pajade början av resan som gjorde att jag hade noll energi o noll matlust, skit tråkigt! Tur så hann de gå över innan resan var slut, kanske tack vare gojji bären jag fick av flickorna. Fast noll energi o  några gojjibär i magen så gick vi till allt vi ville se o drack o åt mitt stora måste paella.

Vi tänkte vi skulle vara smarta o spara all shopping till måndagen som vi trodde att alla affärerna skulle va öppna, så var inte fallet o det slutade med noll shopping denna resa, tråkigt för oss, bra för vår ekonomi! Så   ett tips till kolla upp röda o konstiga dagar innan avfärd! Tur så fanns det en strand som lockade hela långa dagen.

Vår första kväll när vi anlänt o yrat runt en kort sekund gick vi till vårt lilla motell som låg precis jämte La Rambla som  tre äldre herrar o en dam jobba på, de kunde endast  spanska så varje dag babblade de på spanska högst medvetna om att vi inte kunde spanska men pratade på ändå som inget. Fast man förstog lite bland annat akta väskorna när vi är ute o strosar o att vi är vita i huden o blir röda i solen. Så funkar alltid kroppspråk! 


kristin
Vårt riktmärke hela resan:
arc de triomf
Pekande gubben som pekade rakt ut mot havet, måste ta reda på vad han pekar på, Mallorca tro?
pekar gubben
På lördagen gick vi till en "saluhall" som hade tonvis med vackra färgglada frukter o godis i mängder
godismer godis
På stora turistgatan Ramblan kunde man köpa sig en liten söt kanin el varför inte en liten landsköldpadda!
kanin
Frukost!
frukt
Duvor!
duvor
Tursitgrej, Sagrada Familia. Så synd att de ska renovera hela tiden med fula byggställningar runt hela kyrkan
fa,iia
familia
Välbehövd sittpaus!
kri jon
kirre
En av alla mysiga gator
gata
fint
Så klart vi drack sangria, dessa glas vart de dyraste vi köpte under resan
mm sangria
Efter 1liter sangriga tog vi en liten sväng om
disco
jonna
kirre
Kristin o Jonna kollar upp vad piratförsäljarna har att erbjuda
marjet
Makalös utsikt
utsikt
Årets töntigaste bild på mig.
tönt
Fint tak
fint tak
Roligt hus
roliga hus
jonna
En massa människor
folk trappa
En massa människor på stranden (iskallt hav)
strand
Grillad kyckling
kyckling
På kvällarna/nätterna skurar de gatorna, då gäller det att dra upp fötterna!
jonna
Vår lilla balkong
balkong
Min stora säng
min säng
Nice resa, nice stad o vi vart inte av med något! Det var typ det enda alla snackade om, ficktjuvar överallt. Det var vid ett tillfälle vi fick veta att det var sant o det var när vi låg på stranden sista dagen (när alla affärerna var stängda) o damerna jämte oss vart av med väskan, fast hon hade den jämte sig o handen över. Kusligt
Barcelona är en stad jag gärna besöker igen, det gäller att inte glömma att hålla i sin lilla väska, annars är allt chill!

Hej

hej
Oj vad jag har gått idag. Först runt i en massa affärer med Theres, upp till högskolan o hämtade tentorna från i våras (jag har tamigfan världens tur, klarade båda tentorna precis på G gränsen, skills), ätit paj på mysigaste Viskan, druckit kaffe med kaka på skolan, gått i en massa inrednings butiker finns tusen tror jag i Borås, gått till Netonnet o bytt HDMI-sladd, gått till ica maxi o handlat tvål o sedan en promenad hem. Mojsiga ben.

Så börjar veckan

Igår kom jag tillbaks till Borås, en spontan liten hemresa som behövdes, nu känns allt mkt bättre. Om  två veckor kommer familjen ner igen o kanske om jag har tur så dröjer de kanske inte så länge tills Daniel hälsar på. Imorgon drar kurserna igång o nu ska jag ner till staden för att hälsa på Therese. Det kommer nog funka det här. Positivt tänkande, positivt tänkande!

Djupa dalar, höga berg

häst


suck

Grädden på moset är att min mobil har pajjat också

Bra fredag!
(Sjukt konstigt ordspråk förresten, grädde på mos? Låter inte så gott)

Villkor

Jag vet inte, jag kanske reagerar lite väl starkt men jag tänker mig att allt ska va så himlans romantiskt med en pojkvän som välkomnar mig hem med öppna armar o bara vill vara med mig o gosa i varandras famnar tills på söndag morgon (som typ alla kärlekspar skulle gjort efter att varit ifrån varandra). Så är inte fallet o jag är skit ledsen o arg för det. Det känns mer "Åh varför kommer hon denna helg när jag har andra planer, onej, suck". Kunde lika gärna varit kvar i jäkla Borås, tur så har jag en familj som är bättre än bäst o kramar om mig lika bra! Imorgon kanske allt känns lite bättre o jag kanske tycker jag överreagerart idag men man måste få göra det också, det händer nog alldeles för sällan.

Nästa gång ska jag boka resan hem i god tid så han kan hinna planera in mitt besök. Som hos en jäkla tandläkare.  Slut på spontaliteten..
/Dramaqueen

Hometown

Åh vad jag är klantig, ibland, glömde miniräknarn igår till tentan, fick sitta o ställa upp en massa jäkla tal = sååååån onödig tidslukare.

Efter tentan gick jag till parken o satte mig på en parkbänk o åt min nektarin medan jag kollade över ån till busstorget o alla dess människor som skulle hem. Jag ska också hem tänkte jag o se där nu sitter jag här HEMMA i BORLÄNGE. Mmmh känns bra! Tänka sig att det tar endast 1h att flyga hem, 1h! Om man ska ta tåget så är man jäkligt glad om man hittar ett som "endast" tar 5h. På tal om att flyga så flög jag med det minsta flygplan jag någonsin har flygit med, en sittplats en gång o så två sittplaters till! Vi var nog 15pers o cockpiten var öppen så jag satte mig längs fram så jag kunde se alla rörelserna piloterna gjorde. Så coolt! Så kittlande känsla i magen! Vi  fick även en liten påse med lite färdgott, festis o en plopp. Så fick vi även öronproppar.
färdkost

...

30min kvar till tenta o sedan flyger jag hem till Borlänge igen.

Så satt man här igen då..

plugg

23:e

Såja nu får jag ha ett litet shoppingstopp för ett tag, IKEA, Ullared o inhandling av en fin fin ny ny snabb dator. Där gick hela lönen, som kommer på torsdag opshi! Imorgon flyttar jag in i lägenheten igen, tilldess tillbringar jag min tid med mammi hos mormor o morfar ute på landet med kaffe i handen. Har ett litet slip o spray projekt idag också så måste jag klämma in lite plugg också o så mysa lite.


Så även ett stort grattis till bästa pappi som fyller år idag! ♥

evy

Hej igen

Barcelona var varmt o sköönt, chilligt o trevligt. Det enda som inte gick så bra var min mage o vår shopping (Dålig planering av oss o miss av röda dagar). Kommer lite mer info o bilder sedan, orkar inte lägga in bilder på denna dator, på tisdag blir jag med nyy datoor o då även lägger jag in bilderna, jippiey!
Nu befinner jag mig i en liten stuga i Ullared efter en helg med lite släkthäng i Helsingborg. En liten tripp till Danmnark har de också blivit o fikat på världens mysigaste o finaste cafe på Skäret. Imorgon vankas shopping o sedan tillbaka till Borås. ursha ja då.

Hola!

Yes dagen är kommen för avfärd till Barcelona. Slippa de nu kalla Borlänge o byta ut till ett 27 gradigt soligt place. Så nu får jag även utöva min spanska som man läste i ett antal år under skolan, dock det enda jag kan är vänster o fråga vart pizzerian el banken ligger, får se hur långt jag kommer på det.
Adios amigos!

Ett två tre

spary

Om två veckor

Om två veckor sitter jag i lägenheten nere i Borås o förhoppningsvis pluggar lite inför omtentan. En liten lätt klump i magen över att få bo själv, mest utöver mina kvällar i all ensamhet. Ursh de värsta jag vet är att laga, äta mat själv, titta på tv själv o inte få säga god natt till någon. Fast någongång ska man väl testa på det livet också. Tur så har jag en massa projekt i höst som slukar tid

Plantera kryddor o så även plantera om växterna.
Spackla igen några hål
Inhandla nya grejer till hemmet
Ny dator!
Gå på liseberg
Få en fin ny kolfilterfläkt till köket
Sortera alla kläder i nu tre egna garderober o en hel byrå för mig själv, jippii
Måla o spraya
Plugga, haha
Sy
Laga mat
Hälsa på Bror and his family
Dricka vin med klassisar
Sätta upp nya gardiner
Men innan det blir höst o mörkt ska jag krama ut det sista ur sommaren. Barcelona, Helsingborg o Ullared.

För två veckor sedan

Skogsmullar är vi allihopa, allihopa, allihopa! Frida, Tessie o jag gick runt knuten o plockade blåbär o sedan njöt utav blåbärspannkakor med mye gräddeeeeee.
frida
ben
pannkakes

Chilling

chilling
foto: Frida

En sista helg

Min sista helg i Borlänge är kommen, nästa helg befinner jag mig i Barcelona o om två veckor far jag till Helsingborg innan det blir att bosätta sig i Borås igen. Sommaren har gått fort o det känns som jag inte ens har hunnit med hälften av det jag ville göra, men man ska ta dagen som den kommer o det är väl det man har gjort. Ack om sommaren kunde va 1 månad längre.. Tänka sig för ett år sedan satt jag här o hade precis kommit in i Borås o visste inte rikigt hur livet skulle se ut. Om kanske ett år är jag redo för arbetslivet.

Om en dag el två kommer det här va över.

Dålig idag, dock bättre nu efter att äntligen fått i sig mat som vill stanna o en cola. Det är nu bara huvudet som återstår som ej ok skick. Sjukanmälde mig idag tillomed det har jag bara gjort 1 gång tidigare under mitt arbetande liv, förrutom Donken någon gång så där också. Dåligt samvete att sjukskriva sig men så känns de lite bättre att jag jobbade över mina 5h igår till 12. Oj jag kanske är överarbetad? haha nej.

Rollercoaster

En av få gånger denna sommar som vi umgåtts i 1dygn o lite mer tillsammans, det behövdes o det finns ingen jag hellre vill dela mina dagar med än med honom. Så sol på bryggan, golfrunda på 5h, fika, tv-häng, bil, åka båt o hjälpa till med draneringen. Denna vecka börjart bra o det känns att den kommer bli en väldigt bra vecka.

030804

Vad tiden kan ticka på.

RSS 2.0