Boken om Evy

evy

Idag har jag äntligen rensat alla mina grejer som har tagit plats i garaget, som har legat där sedan jag gjorde om mitt rum, som var när jag gick första året på gymnasiet. Det vart en spara, en slänga o en ge bort låda, så ska ringa Röda korset på måndag o höra om de vill ha lite leksaker o böcker. I en låda fanns de en massa gamla arbeten o bland annat Boken om Evy, som jag skrev i 8:an. Mina framtidsplaner har ju inte ändrats så himla mkt med att jag vill ha en enorm stor båt när jag är 50+ o åka runt Sveriges kuster. Det fanns även en fin beskrivning om Marits o min uppväxt tillsammans o även en sida om min första kärlek. En mkt fin o rolig läsning.







Fredgas kväll

Fick inviga mina nya skor igår kväll, nice! Kvällen spenderades med Erika o Anna hos Eriaks farmor, dock var inte farmor hemma, en massa mat, chips, kristallen, en stund med sagan om ringen o så en liten vända på stan. En mkt bra fredags kväll!
 

mat


They never call back and Im so happy for that

Idag har jag varit hos arbetsförmedlingen igen. Bra intryck jag måste gett när jag börjar med att komma 5min försent! Efter det åkte jag till kupolen o köpte pappersklister o så skorna.. Jag tänkte att skorna kan vara en liten belöning för att jag var så duktig igår hos tandläkaren o att min kind har varit svullen idag, så inge dåligt samvete av att jag köpte ett till par skor nej nej :)

mmmmmm

Hej då visdomstand

Är fruktansvart trött nu, fast ändå sitter man fastklistrad framför skärmen när man egentligen vill sova. Idag fick jag gå upp tidigt, kl8(tidigt o tidigt...). När man vet att man måste upp en viss tid så vaknar man alltid hundra ggr under natten. Vaknade en gång kl5 o jag var bomb säker på att kl var minst halv åtta, lite surt när man upptäcker att det är minst ett par timmar kvar.. När tiden väl var inne o kl vart halv nio åkte jag o hämtade Emelie, man var tvungen att ha med en anhörig, pga den lugnande shoten man får ta. Denna lilla shot hade jag hört att man kunde bli lite konstig av, som att prata på om allt (frispråkig AB) o komma på saker man vill göra, som att gå på sängvaruhuset o kolla på sängar. Med dessa bilder i huvudet drack jag mina klunkar med gott humör o hoppades att något rolig skulle ske, dock somnade jag efter 10 min o väktes lagomt till när jag skulle rullas in. Så kul var det.. 45 min senare var allt klart, blodsmak i munnen o vingliga ben. Det första stoppet på resan hem sen vart  Mc Donalds, hade ju inte fått ätit något sen igår o nu var kl 12, cheeseburgare vart  min räddning! Råka läsa pappret jag fått efter o såg att man inte skall äta något 2 timmar efter operationen. Men en cheeseburgare hit el dit kan ju inte göra någon större skada. Nu blir det alvedon var 6:e timme i några dagar o inge knäckebröd el keso med grillkrydda, vi ses om en vecka!

Natti

L.L

elle

natti natti

Blå, lila eller grön

Idag regnar det o är allmänt grått. Jag har två funderingar på vad jag ska spendera min dag med 1. Baka nötkaka o sätta mig framför någon go film o sitta där. 2. Klä mig o dra ner till kupolen o inhandla klister, kartong o kanske även ett par skor.. Svårt.. Jag tror jag tar alternativ 1 o kanske när filmen o nötkakan är slut drar mig ner till kupolen. En sak jag har bestämt mig för att göra idag o det är att äta, äta o äta. Ska till tandläkaren i Falun imorgon o jag får inte äta el dricka något efter kl 24 i natt, så nu jäklar ska jag frossa!


Servering

evyIgår var jag iväg o serverade för högskolan igen på Tenoren. Så klart har de virrat om tiderna så jag dyker upp 1 timme för tidigt. När väl de andra ur serveringspersonalen kommer ser jag att de är en hel drös med gamla falufriare, positiv syn! Av 10 st så var vi 6 gamla falufriare, falufri anda! Så var även Lina o Matilda där som jag inte sett sen vet när. Själva serveringen gick bra, fast några små fel där o var men skit samma. Jag får även veta att man får inge betalt denna gång, bra Evelina att du inte tar reda på det innan! Men när  allt var diskat o undanröjt, + att jag var genomblöt (jag vart ett med diskmaskinen) fanns det en hel del mat o även dryck kvar sen middagen. Så det vart två lådor med fläskfile o svampsås o 3 cider. Lite belöning för besväret måste man ju få ;)


Tack

Håller på att göra mina tackkort till studenten. Lite sent att göra det nu men bättre sent än aldrig :) Så min dag har jag spenderat med mitt kära Photoshop o hittat en massa roliga grejer man kan göra. Förresten så är det en hel drös människor som börjar sina studier idag, jag är inte en utav dem, fast jag skulle nästan vilja det.. Saknar alla luncher, häng o att bara ha en massa människor runt en igen..
utspringet


STHLM DG

Skohuset har börjat ta in ett nytt märke, sthlm DG (till ett mkt bättre pris!!!). Har redan hittat flera par som jag förmodligen ska inhandla av den lilla lönen som kommer på tisdag, det gäller bara komma på vilket par..
mm,mmmmmmmm
mmmmm


Helgen

Hela helgen har spenderats med att fira pappa i Leksand. Min smörgåstårta vart lyckad så fler blir det allt. Vi åkte även upp till Tällberg på lördagen o gick på Mercedes träffen o den dagen slutade med en middag med världens finaste utsikt över Siljan.
smörgåstårta
La smörgåstårta!

sl
En fin gammal sl. Tänk en varm sommardag, en lång biltur o en prickig skarf, mmmh

bland reservdelarna
Mamma o jag vid reservdelarna

Usain Bolt

bolt in berlin
Klart härligaste idrottsmannen i världen just nu!

08.08.21.09.08.21

Idag hängde jag med systrarna Benedikt/Malm till Falun o även en sväng till Borlänge centrum. På torget har de under helgen någon slags Europamarknad med till exempel olika maträtter o godis. Godiset såg hur gott ut som helst, dock kosta det 28kr/hg.. Sånt får man hoppa över när man inte har någon fast inkomst! Men det vart en lunch på Cocathai, andra dagen i rad. Men nu ska jag inte äta där på ett tag iaf ;)  Frida o Tina klippte sig o så gick vi förbi en snabbis till parken o kollade på nollningen, mesigare än någonsin. Var har energin tagit vägen? Jag har även lånat en tjock engelskabok, förberedelser till hp, bra.  Nu håller jag på att göra mina allra första smörgåstårta, än så länge har det gått väldigt bra. Ikväll sticker jag till Leksand o firar pappi hela helgen. Funderar nu på om jag kanske ska ringa R, el vänta tills på söndag.. aja

Over and out

Tattoo

Idag har jag spenderat dagen med mammi. Först lunchbuffe på Cocothai o sedan följde jag med när hon skulle tatuera foten sin. De är väldigt intressant att titta på o jag tror jag var mest nervös innan än mamma. Det hela tog en timme den o efter det åkte vi till ica maxi o köpte vaniljhjärtan. mumsi! Nu under kvällen har jag varit i stallet. Vi var tre pers som red, skönt som bara den, nästan som en privatlektion. Hästen idag som jag red har nog ett av de töntigaste namnen, Cindy (!)  Om jag någon gång kommer ha en häst, så ska den inte heta Cindy, Mr Bean, Bästis el Fifi!
mammas tattooo

Försöker vara produktiv..

Idag har jag varit hos arbetsförmedlingen. Ingen vidare bra känsla som befinner sig i kroppen när man sitter där o väntar på sin tur. Man känner sig som en urursel människa som är mkt mindre värd, ja så kändes det.. Inge kul. Efter nästan 3 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) timmar var jag klar o kunde gå ut ur denna byggnad. Förrutom 2 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) timmars väntan så var träffen med en handledare väldig lyckad o jag känner mig inte alls så där överdrivet värdelös längre, inte lika mkt iaf. Nästa vecka ska jag dit igen o visa upp mina betyg o arbetsintyg o sedan även gå på något möte de har där.  JAg har även varit i Falun o klippt mig, inga större förändringar. Nu under eftermiddagen har jag bakat blåbärsmuffins, men det vart lite fel, mina muffins vart helt blåa, som smurffarna. Där har ni mitt liv just nu, väldigt ointressant.

Marie Antoinette

M.A
Dagen började med en vacker syn, när jag slog upp mina ögonlock kl 9.40 står det två krullhåriga killar 20 cm från mitt ansikte, "Vi skulle bara säga hej då". Sedan har man hjälpt till att städa hos Linda efter går dagens födelsepartay o sedan lånade vi Niklas bil o lämnade skräp o åkte sedan o köpte mat på Mc Donalds. För mig vart det tre cheesburgare o en mellan coca cola, så gudomligt gott! Nu under eftermiddagen har jag kollat på Marie Antoinette filmen, mkt bra musik i denna film. Jag har även kommit på en ny grej jag vill göra, åka runt i europa en månad i vår, speciellt Frankrike, Tyskland o Österrike. Får se hur det blir med den idéen ;)

Utslag

oliv



Okej, under de senaste åren har jag haft en del probelm med kroppen.. Till exempel blod i ögat, Pityriasis rosea o 2 ½ månads förkylning. Kanske ska börja med en ny kategori här på bloggen, "Månadens kroppsproblem". De senaste veckorna har jag haft utslag runt ögonen, mer el mindre. Jag har slängt allt mitt gamla smink, köpt nya rengöringsprodukter, men nej, de försvinner inte. Ena dagen kan de bara vara två prickar, sen dagen efter är det värre än någonsin. Nu ska jag köra med en hederlig huskur, olivolja. Så nu ska jag  smörja in denna väldoftande olivolja i ansiktet varje natt. Får se om det hjälper, återkommer med recention (stavning?)

I digilidiiigg your style (mye bilder)

En veckas roadtrip med 4 stopp, Skara, Göteborg, Ullared o Halmstad. Skara med skara sommarland i spetsen, jag ska erkänna att jag inte är någon direkt vatten människa, fast jag är vattuman, så jag var lite skeppiskt till detta stopp. Men det var faktiskt roligt, riktigt roligt! Campingen vi bodde var i det minsta laget men med världens härligaste personal. Vi hade även glömt att packa ner något gasolkök el kastruller, ops. Men vi löste det med grillning o uppvärming av potatisgratäng i micro, det vart super! Det var ju även otroligt tur att just denna camping hade 4 micros + en som stog på golver urkopplad. Måste tillägga att man ser många minigolfbanor när man befinner sig nära campingar o utanför Skara sommarland i ett köpcentra fanns en pub med just inomhus minigolfbana, coolt!
camp
grillning
micro x4
ett av hottelets/campingens konst
linnea o rosenbuskarnainomhusminigolfbanafrukost



Efter två dagar i Skara o vissa med träningsverk mer eller mindre, packade vi ihop vårt tält o åkte mot Göteborg, där flaggorna vajar! Campingplatsen vart kära Askim, där jag har spederat flera husvagnssomrar. Först sol på klipporna, sen en eftermiddags tur in till själva city. Hem till campet o fixa o trixa till kvällens festligheter. Vi tog sedan bussen in, efter att ha råkat stå på felbusshållsplats o missa första bussen, tur att det är en stor stad så man slipper vänta länge på bussen. Väl inne på stan vart det först en kort besök på en pub, sen en dans tur, där jag vart bjuden på en drink, en banandrink :) jag lever på det än! Krogen stängde kl 3 o alla gick till burgerking, där vart det ett stopp o väntan på bussen. Där mötte vi även Jakob som prata på om både grönt o brunt o sedan vissade oss en genväg till bussen. Tack Jakob! Liserberg stog på schemat dagen efter, men innan det, mera chill i solen.
min pasta sallad
julija o larsmuntra minnerevelinagöteborgfridalinnea o månenblåbärssoppan är givenväntan på bussen (dock på fel busshållsplats)en gång tillpå rätt busshålsplats!l o efrida do a fjortis poseyeahon the clubpå väg hemjakobevygöteborgen morgon i göteborg


Medan paret åkte in til lliserberg tidigt så låg vi flickor en stund på stranden ist. Sen tog vi bussen igen in till stan, gick runt lite. Kvällen avslutades med kina buffe o en promenad upp till Götaplatsen, en otrolig fin utsikt!

askim
on the buslars?glassmot utsiktenfotograferingchillcity walkdans zongötaplatsen


Dagen efter packa vi ihop tältet igen, åkte till en underbar fin badstrand, låg där hela eftermiddagen o sen åkte vi mot Ullared o g-kås. Först ett litet stopp vid Frölundaköpcentrum där det inhandlades alovera body lotion.


dörrvaktdriverfoppatoffels test, ursh då!blåhissklara färdiga gå!

g-kås x2. Vi hade även världens finaste camp med bänkar o bord, tyvärr tog jag inga kort på det. Vi grillade hamburgare o hade cider prövning, en smak var lakris, tyvärr tyckte jag att den inte smakade ett skvatt lakris. Efter g-kås besöket 2 for vi mot kusten igen o mot Halmstad. Först åkte vi till en väldigt fin camping, dock kosta den nästan 300kr dagen så vi åkte vidare till en inte alls så fin camping, en ungdoms camping för 140kr dagen. Lite bättre pris, lite sämre hygien. Vi satte upp vårt camp igen, gjorde iordning oss, tog på oss våra nyinköpta plagg från Ullared o började dricka de sista dropaprna cider vi hade kvar. Sen vart det buss in till centrum (vi har varit väldigt miljömedvetna på våran resa o åkt mkt koliktivtrafik) där det vart pizza med musslor o räkor på. Sen kom den svåra frågan, var kommer vi in någonstans?! Efter några försök satte vi oss på nog den största uteserveringen jag har varit på o sett! Där  köpte jag o linnea 2 drinkar  för 70 kr (6cl), bra deal! Efter det kom vi in på Halmstads wärdshus, tyvärr var det inge bra där, med fjortisar som knuffade o golv som sviktade. Vi gick ut igen o tänkte ta bussen hem igen, när vi hoppar in i bussen får vi höra att de kostar 50kr per person. Nej du lille gubbe, vi betalar inte 150kr för buss, då kan vi lika gärna åka taxi. Så vi hoppa av o började gå ist. Vi mötte ett par göteborgpojkar som bjöd oss till deras stuga vid vattnet o kvällsbad. Vi banga inte. En del av pojkarna hade lite roliga namn o inga "vanliga" trök namn, som Teo, Arnold, Johannes o Ariel. De körde In for the kill med La Roux, som jag äntligen fick veta vad den heter! Jag kallade den hm låten innan dess, för den kördes ett par gånger inne på just hm. Nu vet jag vad den heter, de tackar jag för.


sminkfridalarvväntan på bussenfrida o ölbillig drinknöjd8 killar bor i en stugabadhavetplasktitanic

Dagen efter vissades vara vår sista dag.. Så vi packade ihop vårt tält för sista gången, åkte till den 5km långa stranden o låg där ett tag tills de var dags att börja köra den långa vägen hem till Dalarna.Vi stannade två ggr under hela resan, första för att äta upp de mesta vi hade kvar som frukost o andra stoppet vart hos Laxås pizzeria.
sista badet
halmstad 5km
pizza utbud


Det var den roadtripen, mkt bra en!

Ave

Idag började ridlektionerna rulla igång igen o jag kom på att jag inte har ridit sen peace&love veckan, det är länge, allt för länge sedan. Detta innebär att jag kommer ha världens träningsvärk imorgon, men det gick väldigt bra o det flöt på o kändes prima :) Då blir man gla! Jag har även registrerat mig hos arbetsförmedlingen, ett steg på väg. Känner mig så otroligt slö o dålig när det gäller denna punkt. Speciellt när man möter personer som anntingen ska börja plugga inom kort el flyttar till någon plats för att jobba, o här sitter evelina med noll koll på sin framtid, som always. Fasiken att man inte tog tag i studierna 100% under gymnasietiden, något jag börjar känna av nu. Men nu ska jag inte deppa ner mig! Nej jag har en massa saker jag fyller mina vardagar med, min favorit syssla just för tillfället är att gå i skogen o plocka blåbär, med denna takt kommer vi klara oss med blåbär hela vinter.

Natti


onsdag


harrs

jerk it out

tack

det vart blåbärsplockning igår, o vilka bär! vissa var hur stora som helst! på kvällen cykla jag o frida ner till jenny som hade hennes systers lägenhet för sig själv. lite prat om vad som hänt under hela sommaren sen cykla vi hem efter att frida somnat i soffan o börjat snarka. ikväll planeras det utgång i falun, harrys. vi får bara se hur vi kommer till falun. sista bussen går kl21 nu på sommaren, jävla skit bussar!

c yaa

boomerang

efter att ha spenderat en vecka med fyra personer 24 timmar om dygnet blir det lätt lite långtråkigt nu när man kommit hem. lyckan är föresten stor för nu har de fixat o trixat med de trådlösa internet så att det fungerar! hurra säger jag, nej säger min sömn. en massa natt sittande vid datorn kommer det allt bli!  min dag har jag försökt göra några vettiga saker för att inte tycka att mitt liv ljust nu har blivit en seg deg. jag har sovit ut i min otroligt sköna säng, suttit vid datorn ett ex antal timmar, dushat, träffat eli en kort stund, packat upp allt (detta är nog rekord, brukar ta ungefär en vecka för mig annars), ätit, kollat på ett ex antal sex and the city avsnitt, jag har saknat er tjejer! ätit cheesekake, prövat hm kläderna som har kommit o även packat o skickat iväg dem igen, det tackar min kära plånbok för! ätit choklad o druckit tee. imorgon ska jag försöka ta mig till skogen o se om de finns några blåbär kvar, ska även försöka sy den dära jeansvästen som ligger framför ögonen på mig o bara väntar. sen står det bara chill i min kalender, mitt favo ord!

a smile is the prettiest thing you can wear

detta inlägg skulle egentligen ha kommit upp förra veckan efter falu/hoffmaestro helgen. men icke sa nicke så nu kommer det nu ist.  helgen var iaf kanon kul, dock var jag trött under hela lördagskvällen så jag var väl inte alls de roligaste sällskapet. men vi hoppade o sjöng med hoffmaestro hela spelning o även en liten stund på falu synth spelning som var toppen nice. de spelade bara en massa 80-tals hits, me like! efter det stog frida o linnea o snacka med nårga killar från hoffmaestro, jag tyckte hela situationen var extrem pinsam så jag gick bara runt o träffade på eli o ida en stund. gick förbi linnea o frida igen o smakade på några tacochips som bjöds utav harry i bandet.  sen var kl2 o det var äntligen dags för mat, det vart lite blandat av skorpor, pommesfrites, kebab o pizza. kvällen slutade med en kort sömn i fängelset. vandrarhemmet :) efter en timmes yr vandring i falun.

förfesten under fredagen kom oskar o hans vänner på besök, ett mkt trevligt besök. oskar hade även en kille från frankrike som skulle sova över hos han någon natt innan han skulle fara vidare o upptäcka sverige.frankrike killen var bara 20, han såg ut som 25 minst. kvällen spelade ebba gold o så falu synth som seplade alla kvällarna visst. mkt dans, snurr o en massa jäkla lyft. nattens efterfest vart hos en ny examinerad läkares lägenhet (det första jag tänker på är linn) vi kom hem 7 efter att de vilsna sthlmarna hittade sitt vandrarhemm o bil o kunde skjusa oss hem.

en mkt händelse rik helg med mkt leenden o skratt

fredagen
fridaevyoskarshot i äggkopposkar är med i bbcfredins underarmfranslinneaoskar ringer elinasmuggelfrankrike o fredinebba


lördag
chillsundborndancefridavackert ljus över byggnadernaful, fullt, ullfängelset

maja

gårkvällen var kung o det är i dag som det egentligen smäller! peppen kommer o nu njuts det av  mina sista klunkar av mitt vin. på tal om kung, sitter vid linneas dator o hittar kung bilden från peace & love, när vi mötte maja i the sounds! ett av de bästa stunderna från årets p&l.
maja

RSS 2.0