Turkiska köket
Som sagt så åker jag till Turkiet i början av maj, ganska långt kvar men jag böjar ju som alltid i tid med packlista osv. Idag har jag kollat upp vad de har att erbjuda i det turkiska köket, har inte så stor koll på det, förutom att de dricker mkt te vad jag vet. En snabb check på wikipedia fick jag reda på att det är kända för sina auberginrätter, kebab, börek som kan liknas en paj o pilaff som ä någon slags risrätt som det turkiska köket har många varianter av. Maten innehåller mkt vitlök, spiskummin, chili o färska örter o sallad i olika former serveras alltid o nästan allt innehåller lök. Meza är en vanlig förekomst som är flera små rätter med röror gjort av paprika, tomat o yoghurt. Köfte som är en föregångare till köttbullar o de tillagar ofta köttfärs i paprikor eller i andra grönsaker.
Maten låter riktigt nice, de prickade in Evelina rätt så bra, speciellt det där med att de använde mkt lök som är en stark favorit! Blir mkt god mat där nere.